Spoed tandarts Amsterdam – vind een 24-uurs tandarts nu

Spoed tandarts in Amsterdam - vind een 24-uurs tandarts nu

Tandheelkundige spoedgevallen zorgen altijd voor een hoop ongemak. Meestal wordt u hiermee in het weekend of na werktijd geconfronteerd. En dan is de dringende vraag waar gaat u naartoe en hoe snel vindt u een tandartsenpraktijk waar u de spoedeisende tandheelkundige behandeling kunt laten uitvoeren?

Dental365 Amsterdam is een tandartspraktijk met een professioneel team van medewerkers die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, het hele jaar door, spoedeisende diensten biedt. Het inloopspreekuur van 08:00 – 23:00 geeft u de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen. Deze service is zeer praktisch, vooral als u te maken krijgt met een spoedeisend probleem aan uw gebit en geen tijd hebt voor een afspraak bij uw eigen tandarts.

Het Vinden van een 24-Uurs Tandarts in Amsterdam

Niemand heeft op ongelegen tijdstippen tijd om te zoeken of telefoontjes te plegen naar een dienstdoende tandarts.  Daarom is het meer dan praktisch dat u bij het professionele en ervaren team van Dental 365 Amsterdam terecht kunt tijdens de inloopuren.  De professionele en ervaren tandartsen en hun team zijn 24/7, 365 dagen per jaar beschikbaar voor tandarts spoedgevallen.

U kunt binnenlopen wanneer het u ook maar schrikt na werktijd en na 23:00 wordt snel een de standby tandarts gebeld en dat 7 dagen in de week en ook 365 dagen in het jaar.

Hoe U Zich Voorbereidt op een Spoedeisend Bezoek  bij de Spoed Tandarts Amsterdam

Een bezoek aan de Spoed Tandarts Amsterdam is niet anders dan een afspraak bij uw reguliere tandarts. Het is belangrijk dat wanneer uw gegevens worden opgenomen uw vertelt, of u ergens allergisch voor bent, dan wel bepaalde medicijnen inneemt of zwanger bent. Het is belangrijk dat de tandarts op de hoogte is van deze essentiële informatie, voordat hij aan de behandeling begint.

Dental365 Amsterdam werkt samen met alle zorgverzekeraars, dit houdt in dat als u over een tandartsverzekering beschikt u de behandeling niet hoeft te betalen. Mocht u een dergelijke verzekering niet hebben, dan kunt u de behandelingskosten met een creditcard of betaalkaart voldoen. Trouwens de kosten van de uitgevoerde spoedbehandeling zijn dezelfde als die van een reguliere behandeling.

Dental365 werkt ook samen met Kaakchirurgie365 klinieken voor kaakchirurgie. Mocht u een kaakchirurg nodig hebben dan kunt u worden doorverwezen naar een kaakchirurg in Gouda, Amsterdam, Den Haag en Dordrecht.

Meest Voorkomende Spoedeisende Problemen aan Tanden en Kiezen

Er bestaat een grote verscheidenheid aan tandheelkundige spoedgevallen die ertoe kunnen leiden dat u een beroep moet doen op de Spoed Tandarts. Sommige van de meest voorkomende problemen beginnen met een lichte kies- of tandpijn maar snel ontstaat een acute ondraaglijke pijn. Een afgebroken of gebarsten tand of kies wordt bijvoorbeeld ook als  spoedgeval beschouwd, die de Spoed Tandarts Amsterdam kan behandelen.

Andere spoedeisende problemen kunnen zijn:

  • een loszittende of uitgevallen tand of kies, het is uitermate belangrijk dat u hiermee niet blijft rondlopen en direct contant opneemt met de tandarts om de tand of kies te proberen te redden en ook om er zeker van te dat er geen andere schade aan het tandweefsel is aangerichtz
  • voorwerpen die tussen uw tanden en kiezen zijn vast te komen zitten, waarvoor spoedeisende tandheelkundige hulp
  • een kapotte vulling of loszittende kroon, brug of inlay
  • een gebroken of beschadigde beugel
  • abcessen of wondjes aan het mondslijmvlies

waarvoor u ook terecht kunt bij de Spoed Tandarts Amsterdam. Bovengenoemde voorbeelden zijn slechts een greep uit de spoedeisende problemen die zich bij tanden en kiezen kunnen voordoen.

Abces

Een abces is een zeer vervelende medische aandoening die zo snel mogelijk door een Spoed Tandarts van Dental365 behandelt dient te worden. Abcessen komen voor bij de tand, tandwortel of in het tandvlees. Het begint meestal met een klein pijnlijk puistje op het tandvlees en kan eventueel het omliggende weefsel aantasten. De ontstane ontsteking kan zich uitbreiden naar andere delen zoals het zachte mondweefsel of tandbeen als het niet wordt behandeld.

Een tandabces is vaak het gevolg van cariës (tandbederf) of een beschadigde tand of kies. Soms wordt een abces veroorzaakt door een tandvleesaandoening zoals gingivitis, waarbij tandplak zich in een pocket (ruimte tussen de tand of kies en het tandvlees) heeft opgehoopt waar men te lang mee heeft rondgelopen.

Symptomen bij een abces kunnen bestaan uit o.a koorts, pijn bij het kauwen, gevoeligheid bij koude of warme dranken, gezwollen tandvlees en/of kaak, opgezette lymfeklieren in de hals, een vieze smaak in de mond die gepaard gaat met slechte adem. Een abces in een vergevorderd stadium kan zelfs de tandwortel aantasten of zich naar andere lichaamsdelen verspreiden.

Een abces dient altijd door een tandarts te worden behandeld. Voor enige verlichting kunt u thuis ½ theelepel zout in 250ml warm water oplossen. Spoel uw mond hiermee een aantal keren per dag totdat u de mogelijkheid hebt om naar Dental 365 te gaan.

De tandarts zal een kleine gaatje of sneetje maken om het pus te laten wegvloeien en de druk te verminderen. Soms wordt er ook een (spoed) wortelkanaalbehandeling of een grondige reiniging van het tandvlees uitgevoerd. Het is van belang dat u hiermee niet blijft rondlopen en gebruik maakt van het inloopspreekuur 08:00-23:00 van Dental365 Amsterdam. Voor de nachtelijke uren kunt u altijd telefonisch contact opnemen en wordt een standby spoed tandarts voor u opgeroepen.

Hevige tand- of kiespijn

Tand of kiespijn begint soms met een  of  vergelijkbaar met een lichte hoofdpijn. Maar zodra u mond zeer begint te doen, uw wang warm aanvoelt en het tandvlees extreem rood en gezwollen is, dan is het raadzaam hiermee niet te blijven rondlopen en contact op te nemen met de spoedgevallendienst van Dental 365 in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Dordrecht en Gouda.

In een dergelijk situatie kunt u de pijn enigszins verlichten door een ½ theelepel zout in een glas lauwwarm water op te lossen om daarmee uw mond te spoelen. Een andere optie is om een hele kruidnagel bij de zere plek te leggen. De hierbij vrijkomende stof Eugenol vermindert de pijn. Mocht de pijn echt ondraaglijk worden, dan kunt u ook een pijnstiller  innemen om de pijn wat te verzachten.

Vergeet niet dat het hebben van tand- of kiespijn simpelweg een symptoom is en dit eventueel veroorzaakt wordt door een ontsteking aan een van de gebitselementen. Daarom is het erg belangrijk dat u zo snel mogelijk een tandarts ernaar laat kijken om de oorzaak van de pijn te achterhalen.

Gebroken of Loszittende Beugel & Draad

Een beugel wordt gebruikt om de tanden op een juiste wijze te positioneren. Maar soms kan het dragen van een beugel een probleem veroorzaken die onder de categorie spoedeisende tandheelkundige hulp valt. Losse banden of gebroken slotjes dienen zo snel mogelijk door een tandarts te worden hersteld.

Deze spoedeisende problemen bij het dragen van een beugel worden o.a. veroorzaakt door het kauwen op o.a. harde etenswaren zoals wortels, kippebotjes of het bijten op een hard snoepje.Waarschijnlijk hebt u van de orthodontist was meegekregen om het bij kleine ongemakken te gebruiken. Deze was kunt u opbrengen op het uiteinde van de los geraakte draad of gebroken beugel, zodat het weefsel niet teveel wordt geïrriteerd. Dit is simpelweg een tijdelijke oplossing die voorkomt dat er een wondje aan de binnenkant van uw kaak ontstaat of nog dieper wordt. Voor dit onverwachts optredende probleem kunt u altijd tijdens de inloopuren van onze praktijk Dental365 in Amsterdam terecht. Mocht dit probleem zich ‘s nachts voordoen, dan hebben we altijd een Spoed Tandarts standby die dan wordt opgeroepen.

Wondjes aan het Mondslijmvlies, op het Tandvlees en op de Tong

Een wondje aan het mondslijmvlies of op het tandvlees of op de tong is vaak pijnlijk en kan met een lichte bloeding gepaard gaan. Het is belangrijk als u een dergelijk wondje hebt om hiermee naar de Spoed Tandarts te gaan vooral als het bloeden ernstiger wordt of niet wil stoppen.

Als er een wond in de mond ontstaat als gevolg van een auto-ongeluk, sportblessure of een val, is het beter om eerst langs de spoedeisende hulp van het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan. Zodat een arts kan vaststellen of er een fractuur van een van de botten is opgetreden en of er een andere onderliggende oorzaak voor wond in de mond is.

Het thuis behandelen van een wond aan het mondslijmvlies bestaat uit het zorgen dat het bloeden in het beschadigde mondgedeelte stopt. Het spoelen van uw mond met een warme zoutoplossing helpt de pijn te verlichten. Om de zoutoplossing te maken lost u ½ theelepel zout in 250ml warm water op. Spoel vervolgens met deze oplossing meerdere malen uw mond.

Maak een verbandgaasje nat of gebruik een gebruikt theezakje en houd het tegen de wond aan. Hiermee kunt u het bloeden stelpen. Blijf gedurende 15 tot 20 minuten druk uitoefenen. Een koud kompres kan ook gebruikt worden om de zwelling tegen te gaan en verlichting te brengen. Druk het kompres tegen de buitenkant van de mond of de wang voor de duur van 5 tot 10 minuten.

Wanneer het wondje blijft bloeden is het uitermate belangrijk dat u zich meldt bij Dental365, zodat de tandarts kan bepalen wat de beste behandeling is voor uw wond aan het mondslijmvlies, op het tandvlees of op de tong.

Losse Vulling

Talrijke volwassen en kinderen krijgen te maken dat hun vulling uitvalt tijdens het eten. Doordat de vulling is uitgevallen komt het beschadigde deel van de tand of kies bloot te liggen, wat pijn kan veroorzaken. Vaak merkt u pas dat de vulling er niet meer zit als u op iets hards kauwt of dat die desbetreffende tand of kies door de druk die erop wordt uitgeoefend pijn gaat doen. Bij een uitgevallen vulling is het raadzaam om zo spoedig mogelijk even bij de Spoed Tandarts binnen te lopen, om de kies of tand opnieuw te laten vullen waardoor verdere schade aan het gebitselement voorkomen wordt.

De tandarts vult een kies of tand wanneer door tandbederf een gaatje is ontstaan. Stel dat het gaatje niet wordt behandeld (gevuld) dan hopen zich daar bacteriën op en boren zich verder door de tand of kies heen totdat het zacht weefsel (pulpa) van het element bloot komt te liggen. Het vulmateriaal waarmee de tandarts het gaatje vult kan uit amalgaam of uit kunsthars bestaan.

Een amalgaamvulling (zilveren vulling) bestaat uit een mengsel van verschillende metalen waaronder kwik, zilver, tin en soms koper, dit wordt vermengd tot een geheel waarmee het ontstane gaatje wordt opgevuld. Een composietvulling (witte vulling) bestaat uit kunsthars die dezelfde kleur heeft als de tand of kies. Beide vullingsmaterialen hebben als doel om de tand of kies te repareren en verdere schade te voorkomen. Vullingen gaan jarenlang mee, voordat ze vervangen moeten worden

Een losse of uitgevallen vulling hoeft geen probleem op te leveren. U zou het gaatje kunnen afdichten met een stukje suikervrije kauwgum of het op kunnen vullen met een noodvulling uit de EHBO-kit voor tanden en kiezen om de tand of kies te beschermen, totdat de Spoed Tandarts de uitgevallen vulling kan vervangen. Gebruik geen suikerhoudende kauwgum want dat kan pijn veroorzaken in het onbeschermde deel van de tand of kies.

Loszittende of Uitgevallen Kroon

Een kroon is een kapje dat over een tand of kies wordt geplaatst om die tand of kies te beschermen tegen de schade die werd veroorzaakt door tandbederf of een breuk aan de oppervlakte van het gebitselement. Een kroon kan los gaan zitten of zelfs uitvallen als het het tandbederf zich onder de kroon blijft voortzetten. Als de kroon los gaat zitten of uitvalt kan dat gebied zeer pijnlijk zijn,

Het is zeer belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met Dental365 Amsterdam als u merkt dat uw kroon loszit of is uitgevallen. De beschadigde tand of kies waar de kroon opzat is niet zo sterk als de kroon zelf. Het is daarom niet verstandig om de tand of kies onbeschermd te laten, u kunt daardoor zelfs veel pijn ondervinden en wat erger is u loopt ook het risico om die tand of kies in zijn geheel te verliezen.

Wanneer u pijn hebt nadat de kroon is uitgevallen kunt u een beetje kruidnagelolie met een wattestaafje op de plek aanbrengen om de pijn enigszins te verzachten.

Als u de uitgevallen kroon nog hebt, kunt u het misschien weer terugplaatsen over de desbetreffende tand of kies. Maar het is van essentieel belang dat u eerst de binnenkant van de kroon schoonmaakt, zodat alle achtergebleven etensresten verwijderd zijn. Vervolgens kunt u kleefpasta of vastzet cement uit de EHBO-kit voor tanden gebruiken om de kroon tijdelijk vast te zetten, totdat u een spoedafspraak bij Dental365 hebt gemaakt.

Spoedeisende Extractie?

Over het algemeen zullen tandartsen al het mogelijke doen om tanden of kiezen te redden voordat ze uitgetrokken worden. Natuurlijke tanden en kiezen zijn nog altijd een betere optie voor het kauwen, bijten en om de kaakstructuur en -vorm te behouden. Maar soms kan het gebeuren dat het noodzakelijk is om met spoed een extractie (het trekken) van een tand of kies uitgevoerd moet worden.Er zijn in principe drie redenen waarom een kies of een tand met spoed getrokken moet worden. Als de tand of kies zodanig is aangetast door tandbederf, letsel aan tand of kies en ook door ziekte. Een spoed extractie is een ingreep die zo snel mogelijk uitgevoerd dient te worden, omdat de tand of kies ontstoken kan raken. Bij een infectie moeten medicijnen voorgeschreven worden en het kan zelfs overslaan naar andere delen van het lichaam, waardoor het weer moeilijker wordt om de tand of kies op een veilige manier te verwijderen. Hoe sneller u de spoed extractie van de tand of kies laat uitvoeren hoe kleiner de kans op complicaties of infectie is.De Spoed Tandarts zal eerst de kies of tand verdoven, waarbij de verdoving even moet inwerken. Vervolgens wordt de tand of kies met een draaiende beweging getrokken. Soms wordt de ontstane wond gehecht. Daarna wordt een steriel gaasje opgerold en op de wond gelegd, waar u ongeveer 40 minuten op moet bijten, zodat zich een bloedprop kan vormen en het genezingsproces van de wond op gang kan worden gebracht.U kunt een pijnstiller tegen de pijn innemen en het is belangrijk om uw wang zoveel mogelijk te koelen.

FAQ

Wat moet ik doen als mijn tand of kies losraakt en uitvalt? 
Als een van uw tanden of kiezen uitvalt, worden hierbij automatisch bloedvaatjes, weefsel en zenuwen beschadigd. Omdat de aangetaste bloedvaatjes en zenuwen niet hersteld kunnen worden, zal er een wortelkanaalbehandeling moeten plaatsvindenl. Maar het kaakbot kan zich weer vasthechten aan de tandwortel, daarom is het van essentieel belang om onmiddellijk naar een tandarts te gaan, nadat een van uw kiezen of tanden is uitgevallen en u de schade wilt beperken.

Het is belangrijk om te proberen de wortel van een uitgevallen tand of kies niet aan te raken om het niet verder te beschadigen. Als er de tand of kies vies is geworden, kunt u het afspoelen met melk om te voorkomen dat er nog meer schade ontstaan. Het beste is om het gebitselement in uw mond tussen uw wang en tandvlees te houden, zodat het vochtig blijft. Mocht het niet lukken dan kunt u ook de tand of kies in een glas melk doen, totdat u bij de Spoed Tandarts terecht kunt

Wat voor opties bestaan er om een ontbrekende tand of kies te vervangen?
Na het trekken van een tand of kies hebt u een aantal opties om die vrijgekomen plek weer op te vullen, uiteraard zijn deze mogelijkheden wel afhankelijk van het advies van uw tandarts maar ook of u een of meerdere gebitselementen hebt moeten laten verwijderen. De eerste optie bestaat uit het plaatsen van een tandimplantaat. Tandimplantaten zijn een prima oplossing als u een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen wilt vervangen. Een tandimplantaat is een soort schroefje van titanium die operatief in de kaak wordt aangebracht. Hier bovenop kan een een brug, kroon of kunstgebit worden geplaatst. Een tandimplant zit net zo vast als een tandwortel.

Een brug is een andere optie voor de vervanging van meerdere ontbrekende tanden of kiezen en wordt geplaatst aan weerszijden van de ruimte op twee of meer geprepareerde tanden of kiezen. Op deze geprepareerde elementen worden kronen met een brugdeel vastgezet.

Wanneer krijgt mijn baby de eerste tandjes?
De leeftijd waarop uw baby de eerste tandjes krijgt varieert. De eerste tandjes die verschijnen zijn de twee middelste voortanden in de onderkaak, dit gebeurt over het algemeen tussen de vierde en zevende maand. Vervolgens verschijnen de twee middelste tanden in de bovenkaak in de leeftijdsperiode van 8 maanden tot één jaar. Meestal komen beide tandjes tegelijk door. Vergeet niet dat genoemde leeftijden een indicatie zijn, iedere baby is anders en uw kind kan zijn of haar eerste tandjes eerder of later krijgen.

Wat zijn sealants en waarom worden ze gebruikt?
Een sealant is een dun afdeklaagje bestaande uit kunstofhars of fluoride-houdend cement dat wordt opgebracht om uw tand of kies tegen gaatjes te beschermen. Uiteraard blijven poetsen en flossen het belangrijkste wapen tegen cariës (tandbederf), maar hiermee kunt u niet altijd onderin de putjes en groeven komen die in uw tanden en kiezen zitten. Hier komt de sealant om de hoek kijken. Door deze putjes en groeven van een afdeklaag te voorzien, wordt voorkomen dat bacteriën zich daar niet kunnen nestelen of dat voedselresten achterblijven. Sealants kunnen over het algemeen jarenlang meegaan.

Waarom lijkt het net alsof mijn gebitsprothese niet meer past?
Toen u voor het eerst uw gebitsprothese kreeg, hadden uw kaken zich nog niet aan de nieuwe situatie aangepast. In de eerste periode na het trekken van tanden en kiezen gaan de kaken slinken, omdat ze hun steunfunctie voor de tandwortels zijn kwijtgeraakt. De prothese kan daardoor los komen te zitten, waardoor een aanpassing nodig is. Het kan trouwens ongeveer een jaar duren, voordat de kaken zich aan de nieuwe situatie hebben aangepast.

24-Uurs Spoedgevallen Tandarts Amsterdam

Wanneer een spoedgeval zich voordoet kan het er een beetje hectisch en paniekerig aan toe gaan. Daarom is het toch belangrijk om te weten wat u in een dergelijk geval zou kunnen doen. Wachten op het spreekuur van uw tandarts de volgende ochtend of na het weekend is niet bepaald een optie.

Dental365 Amsterdam is daarom de ultieme oplossing. U kunt dagelijks van 08:00 tot 23:00 zonder afspraak binnenlopen en wordt dan ook meteen door een professioneel en ervaren team van deskundigen geholpen. Zelfs ’s nachts komt u niet voor een dichte deur te staan, want er is altijd een tandarts standby die wordt opgeroepen om uw verder te helpen.

Share:
Leave comment

Spoed Tandarts? Bel Nu!