Zijn tandheelkundige implantaten echt de moeite waard?

Zijn tandheelkundige implantaten echt de moeite waard - Dental365 kaakchirurgie

Zijn tandheelkundige implantaten echt de moeite waard?

Als u geen eigen tanden of kiezen meer heeft, dan draagt u waarschijnlijk een prothese ofwel een kunstgebit. Hoewel u hoge verwachtingen had, kan het zijn dat u teleurgesteld bent in het resultaat. Om de nadelen van het dragen van een kunstgebit op te lossen, kiezen veel patiënten voor de zekerheid van tandheelkundige implantaten.

U heeft vast en zeker gehoord over de voordelen, maar misschien vraagt u zichzelf af of de tandimplantaten echt de moeite waard zijn? Ja!

We hebben hieronder alle voordelen van tandheelkundige implantaten voor u op een rij gezet en waarom het een goed idee is om te kiezen voor een klikgebit en niet voor een los kunstgebit.

1. Langetermijnoplossing

Tandheelkundige implantaten hebben met de juiste nazorg, zoals het zorgen van een goede mondhygiëne en regelmatig bezoek aan uw tandarts, een slagingspercentage van meer dan 95%. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, u hoeft zich daarom nooit meer zorgen te maken over vervanging zoals bij een traditioneel kunstgebit.

2. Geen loszittend of irriterende gebitsprothese

U heeft geen last meer van een loszittend, schuivend of irriterend kunstgebit, omdat de tandheelkundige implantaten, metalen staafjes, in het kaakbot worden aangebracht waarop de het klikgebit wordt vastgezet. Hierdoor krijgt u tot 70% van uw natuurlijke bijtkracht terug en kunt u weer van uw favoriete eten genieten.

3. Behoud van uw kaakbot

Een ‘gewoon’ kunstgebit vervangt alleen de delen van uw tanden en kiezen die zichtbaar zijn boven het tandvlees. Het proces van botverlies in uw kaak stopt dus niet. Het hebben van een klikgebit gaat een stap verder, want het inbrengen van implantaten (voor het vastzetten van het klikgebit) in het kaakbot neemt de functie van de tandwortels over. Implantaten worden in het kaakbot vastgeschroefd, waardoor de botvorming in de kaak wordt gestimuleerd. Uw kaak slinkt niet en u behoudt uw gezichtscontour voor een jeugdige uitstraling.

4. Meer zelfvertrouwen

Een traditionele prothese of kunstgebit ziet er realistischer uit dan ooit, maar zal nooit 100% natuurlijk uitzien of aanvoelen als uw eigen gebit. Daarom is het geen vreemd verschijnsel dat u zich zorgen maakt of mensen zien dat uw tanden niet echt zijn. Met een klikgebit kunt u weer voluit lachen zonder uw hand voor de mond te houden. Uw nieuwe klikgebit ziet er natuurlijk uit en voelt ook zo aan, waarmee uw zelfvertrouwen een boost krijgt.

5. Lagere kosten voor gebits- en mondzorg

Een ‘gewoon’ kunstgebit vergt veel onderhoud en moet na ongeveer 5 jaar vervangen worden. Op de lange termijn zijn tandheelkundige implantaten het meest kosteneffectief omdat ze decennia meegaan, en ze in principe niet vervangen hoeven te worden. Hoewel een klikgebit in eerste instantie een hoger prijskaartje heeft, zijn tandheelkundige implantaten over het algemeen voordeliger omdat ze de kosten voor gebits- en mondzorg op de lange termijn verlagen.

6. Eenvoudige verzorging en reiniging

U kunt de omslachtige tijdrovende mondverzorgingsroutines, kleefpasta of -poeder en dure prothesereinigers overslaan wanneer u kiest voor een klikgebit. U zorgt voor uw nieuwe glimlach op een zelfde wijze zoals u voorheen deed met uw natuurlijke tanden en kiezen.

Geniet van de voordelen van tandheelkundige implantaten

Als u niet tevreden bent met uw huidige kunstgebit, is het tijd om een bijna perfecte replica van uw natuurlijke glimlach te overwegen. Tandheelkundige implantaten kunnen met een uitgekiend resultaat uw vertrouwen en kwaliteit van leven verbeteren!

Share: