Spoed Tandarts Dental365

Noodtandarts, Avond & Weekend Tandarts

Met spoed een tandarts in Amsterdam, Den Haag, Breda, Rotterdam, Dordrecht, Gouda, Ede, Deventer, Apeldoorn, Zeeland, Sneek, Leeuwarden Rhoon, Arnhem en Hoogeveen nodig? Bel Ons!


Onze tandartsen en team zijn er voor u!

24/7 Bereikbaar

Direct persoonlijk contact

085 105 0750

Afspraken van 08:00 tot 23:00 uur

Dental365 Spoed Tandartsen in

Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Gouda, Rotterdam, Zeeland, Sneek, Leeuwarden, Rhoon, Arnhem en Hoogeveen,

Méér dan 185.000 Patiënten

Succesvol behandeld sinds 2015

Covid-19 Maatregelen

Er zijn op dit moment geen restricties!

Met spoed een tandarts nodig?

Acute pijn, zwelling, tand afgebroken, eruit of los? Ontstoken kies of tand en met spoed een wortelkanaalbehandeling nodig? Problemen met uw verstandskies en u moet snel naar een kaakchirurg? Uw spoed is onze zorg! Wij helpen u zo snel mogelijk, afhankelijk van de ernst van het spoedgeval. Wij zijn 7 dagen per week 24 uur telefonisch bereikbaar.

In de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Dordrecht, Gouda, Deventer, Apeldoorn, Ede, Zeeland, Sneek, Leeuwarden, Rhoon, Arnhem en Hoogeveen waar onze klinieken zijn gevestigd, zijn er ook veel tandartspraktijken die spoeddiensten aanbieden. Toch is de snelheid waarmee we patiënten met urgente en acute spoedgevallen behandelen ongekend goed.

Dental365 Spoed Tandarts is géén reguliere tandartspraktijk, maar een team van gespecialiseerde spoed tandartsen die dag en nacht voor u klaar staat. Het helpen van patiënten die met spoed een tandarts nodig hebben, is onze missie.

Of u wel of geen eigen tandarts heeft, iedereen kan terecht bij ons. Ook voor die patiënten die alleen in de avond of weekenden terecht kunnen, staan wij klaar. U hoeft niet ingeschreven te staan bij een tandarts om door ons te worden geholpen. Ook als uw tandarts veel te druk heeft kunt u voor een spoedgeval bij ons terecht en verwijzen wij u weer terug naar uw eigen tandarts.

Waarom Dental365?

Wij Zijn Er Voor Iedereen

Of u wel of geen tandarts heeft. Uw spoed is onze zorg. Wacht daarom niet te lang met een spoedgeval en bel ons 24/7

Zelfde Dag Een Afspraak

Bij minder acute tandzorg kunt u tussen 08:00 tot 23:00 uur vaak dezelfde dag of de volgende ochtend bij ons terecht

Altijd Bij U In De Buurt

Wij hebben 15 spoed tandartsklinieken in meerdere provincies. Waar u ook bent: Spoed? Bel Dental365

Met Ervaren Tandartsen

Al onze tandartsen & team zijn gekwalificeerd en hebben ruime ervaring met spoedgevallen. Wij hebben zelfs een kaakchirurg

Dental365 Bekend Van

rtl4 dental 365 in de media"
Algemeen Dagblad - Spoed Tandarts in de Buurt"
Editie NL- Spoed Tandarts Zelfde Dag Afspraak"
NPO1 - Dental365 Noodtandarts in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht"
rtl4 Wakker Nederland WNL"
RTLZ - Dental365 Spoed Tandartsen in Den Haag, Dordrecht, Gouda"
Omroep West"
Het Parool"

Onze Dental365 Klinieken

24/7 Telefonisch Bereikbaar

Dental365 Apeldoorn

Afspraken

+31(0)85-018 94 62

U kunt in Apeldoorn alleen terecht in het weekend (zaterdag en zondag). Doordeweeks kunt u terecht bij Dental365 Deventer

Dental365 Rhoon

Afspraken

+31 (0)85 – 0189402

Afspraken van 08:00 tot 23:00 uur
Belangrijk om te weten
 • Acute pijn of een spoedgeval? Wel of geen eigen vaste tandarts, iedereen kan 7 dagen per week bij ons terecht.
 • In geval u wél een eigen vaste tandarts heeft en voor spoed bij ons bent geweest, dan zullen wij u na de spoedbehandeling altijd terugverwijzen naar uw eigen tandarts. Eventuele vervolgbehandelingen dienen door uw eigen tandarts uitgevoerd te worden.
 • Per Dental365 vestiging kunnen er afwijkende regels zijn. Deze kunt u lezen op de afzonderlijke locatie pagina's.

Dental365 heeft meerdere vestigingen in Nederland. Op dit moment kunt u voor consulten en tandarts spoedgevallen terecht op de volgende 15 locaties: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Dordrecht, Gouda, Deventer, Apeldoorn, Ede, Zeeland, Sneek, Leeuwarden, Rhoon, Arnhem en Hoogeveen.

Spoed Tandartskosten

De kosten van een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. De maximale tandartstarieven worden ieder jaar door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) bepaald en worden jaarlijks herzien. Ook gelden er de wettelijke avond-, nacht- en weekendtoeslagen (na 18:00 uur tot 08:00 uur, op zaterdag/zondag en tijdens de erkende/officiële feestdagen).

Wij kunnen aan de telefoon niet bepalen wat de exacte kosten zullen zijn!

U heeft een spoedgeval of een acute pijnklacht met of zonder directe oorzaak. Omdat u direct dient te betalen begrijpen we heel goed dat u vooraf wilt weten waar u, qua kosten, aan toe bent. Echter aan de telefoon kunnen we niet meteen diagnosticeren wat er aan de hand is. Uw situatie dient daarom eerst door één van onze spoedtandartsen ter plekke medisch te worden beoordeeld. Zonder deze medische beoordeling kunnen we aan de telefoon geen exacte kosten vermelden. Uiteindelijk zijn de kosten ook afhankelijk van de soort behandeling die op dat moment nodig is. Wel kunnen we een indicatie geven.

Kosten

Bij bepaalde behandelingen, bijvoorbeeld als u met spoed een initiële wortelkanaalbehandeling nodig heeft (ook wel endo-start genaamd), kunnen deze kosten hoger uitvallen.De kosten zijn afhankelijk van de behandeling. Wij werken volgens de tarieven die opgesteld zijn door de NZa (KNMT).

 

Hoe betaalt u de kosten?

Omdat u geen ingeschreven patiënt bent, dient u bij spoedbehandelingen uw nota direct per pin of creditcard (uitgezonderd American Express) te voldoen. Dit geldt voor al onze locaties. Wij hebben geen wisselgeld.

Indien u aanvullende tandartsverzekering heeft, dan kunt u uw nota van Dental365 achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u een verwijzing naar een kaakchirurg (bijv. verstandskies verwijderen of moeilijke extractie)? Dan worden de kosten, rekening houdende met uw eigen risico, altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Wij kunnen ook een verwijsbrief maken voor de kaakchirurg. Hiervoor dient u altijd een afspraak te maken bij Dental365.

Kosten Spoed Tandarts Kinderen tot 18 jaar.

De basisverzekering dekt voor kinderen onder de 18 de kosten van de volgende behandelingen, ook als sommige behandelingen met spoed uitgevoerd dienen te worden. Bij een spoedbehandeling dient u de nota wel direct te voldoen. Dit om dat uw kind geen ingeschreven patiënt is bij Dental365. De nota kunt u achteraf declareren bij uw verzekeraar.

 • Periodiek preventief onderzoek: één keer per jaar, tenzij meer keren per jaar nodig is,
 • Incidenteel consult,
 • Tandsteen verwijderen,
 • Fluoridebehandeling vanaf 6 jaar: maximaal twee keer per jaar, tenzij meer keren per jaar nodig is,
 • Verzegeling van kauwvlakken,
 • Behandeling van het parodontium,
 • Verdoving,
 • Wortelkanaalbehandeling,
 • Vullingen,
 • Behandeling bij klachten over het kaakgewricht,
 • Plaatjes en frameprothesen,
 • Kronen, bruggen en implantaten, alleen bij niet aangelegde of door een ongeval geheel verloren fronttanden;
 • Chirurgische tandheelkundige hulp, behalve implantaten,
 • Röntgenonderzoek, behalve bij orthodontische hulp.​

Beugel nodig onder de 18?

Orthodontie valt niet onder de basisverzekering en wordt daarom ook niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u deze kosten toch vergoed krijgen? Dan moet u een orthodontie verzekering afsluiten.

Afspraak te laat annuleren of u komt niet opdagen?

Onze tandartsen worden speciaal ingeroosterd en zijn op de dag aanwezig voor die patiënten die met spoed geholpen willen worden. Wij willen iedereen zo goed mogelijk helpen en plannen de spoedafspraken zo efficiënt mogelijk in.

Beseft u goed dat wanneer u een afspraak voor dezelfde dag maakt, wij deze tijd speciaal voor u reserveren (tijdslot) in de agenda van onze spoed tandarts. Dit betekent tevens dat een andere patiënt niet hetzelfde afspraaktijd/tijdslot kan krijgen. Dat u ons belt betekent dat u (acute) pijnklachten heeft of een ander spoedgeval. U kunt of u wilt eigenlijk niet (meer) wachten totdat uw eigen tandarts beschikbaar is. Misschien heeft u helemaal geen eigen tandarts.

Soms kan een patiënt die om 10:00 uur belt, vanwege drukte die dag bijv. pas om 16:00 uur bij ons terecht. Als uw afspraak eerder was en u heeft telefonisch niet op tijd geannuleerd en/of u bent niet komen opdagen, dan is dat in het nadeel van deze patiënt. Hij of zij wacht al uren met pijn om geholpen te worden. Als u op tijd had geannuleerd dan hadden wij de vrijgevallen gereserveerde tijd kunnen opvullen en een andere patiënt (veel eerder) kunnen helpen.

Om zulke vervelende situaties te voorkomen zijn wij genoodzaakt om een strict C90 beleid te hanteren.! Graag hiervoor uw begrip!

Ons C90 beleid houdt in:

 • Heeft u, vanwege een spoedgeval, een afspraak gemaakt op de dag zelf? Of is uw afspraaktijd binnen 24 uur? 
 • Dan heeft u, nadat u heeft opgehangen, maximaal 30 minuten de tijd om uw afspraak kosteloos te annuleren of te verplaatsen.
 • U dient uw afspraak altijd telefonisch te annuleren! E-mails worden niet altijd op tijd gelezen. 
 • Komt u uw afspraak niet na of zegt u deze later dan 30 minuten af? Dan brengen wij conform de landelijk vastgestelde richtlijn en ongeacht de reden, de gereserveerde tijd in rekening. Deze declaratiecode is C90: “Niet nagekomen afspraak”. Deze kosten kunt u ook niet declareren bij uw verzekeraar. 
 • Wanneer de vrijgevallen gereserveerde tijd niet meer was op te vullen mag er naar redelijkheid een bedrag tot 100% van de geplande behandeling in rekening worden gebracht, met een minimum van € 50,00 !.
 • Mocht dit zich voordoen dan maken wij hiervan ook een duidelijke aantekening op uw patiëntenkaart.

Tandletsel

Welke stappen moet je ondernemen als een tand afbreekt, los zit of uit de mond is; ofwel wat te doen bij een tandletsel? Eerst is het belangrijk om vast te stellen of het om een letsel bij een melktand of een blijvende tand gaat.

Melktand eruit?

Melktanden mogen nooit worden teruggeplaatst, omdat het schadelijk kan zijn voor de tanden die nog uit moeten komen. Zoek de tand daarom op en neem ze mee naar de tandarts voor controle. Bij een afgebroken melktand kan de tandarts de scherpe rand gladslijpen, zodat uw kind de tong niet beschadigt.

Bij sommige sporten is er het risico van ongevallen en schade aan het gebit. Deze is vaak te beperken door een op maat gemaakte gebitsbeschermer te dragen. Uw tandarts kan deze voor u verzorgen.

Blijvende tand eruit?

 • Zoek de tand snel op. Pak de tand vast bij de kroon: het deel dat boven het tandvlees zichtbaar is. Vermijd contact met de wortel. Aanraking van de wortel doodt de gevoelige cellen, wat de kans op succesvolle terugplaatsing van de tand zal verkleinen.
 • Spoel de tand 10 seconden voorzichtig af met koud water. Dit zorgt ervoor dat vuil wordt verwijderd en de tand een grotere kans heeft om het te overleven. Reinig de tand nóóit met reinigingsmiddelen of een borsteltje. Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing Kleiner.
 • Plaats de tand terug in de mond, in de oorspronkelijke positie. Het kan zijn dat hij niet perfect past, dat maakt niet uit.
 • Lukt terugplaatsen niet? Bewaar de tand in de mond (in de ruimte tussen de kiezen en de wang) of in een beker met speeksel of koude melk. De cellen op de tandwortel kunnen relatief lang overleven in speeksel of melk en dit voorkomt dat de tandwortel opzwelt en afsterft. Als de tand langer dan een half uur droog is geweest, kan hij nauwelijks met succes worden teruggezet. Het is dus belangrijk dat je de tand goed bewaart! Bewaar de tand nooit in water, maar bijvoorbeeld wel in koude melk of speeksel, en gebruik nooit reinigingsmiddelen of een borsteltje om het schoon te maken.
 • Lukt het terugplaatsen wel? Houd de tanden op elkaar met een watje, gaasje of zakdoek ertussen, om de tand te stabiliseren.
 • Ga direct naar de tandarts. Die zal de teruggeplaatste tand controleren en vastzetten (spalken). Hoe sneller u dit doet, hoe groter de kans op een succesvolle terugplaatsing.

Tand afgebroken?

 • Bewaar het afgebroken tanddeel in een glas (halfvolle) melk of speeksel.
 • Ga direct met de afgebroken tand naar de tandarts.
 • De tandarts bekijkt of hij het afgebroken stuk kan terugplaatsen. Als terugplaatsing niet mogelijk is, herstelt de tandarts de tand met tandkleurig materiaal (composiet).

Tand staat los?

 • Niet aankomen of terugduwen.
 • Ga direct naar uw tandarts of naar Dental365 Spoed Tandarts.

Voor Welke Tandarts Spoedbehandelingen Kunt U Bij Dental365 Terecht?

Wanneer u denkt met spoed een tandarts nodig te hebben, dan helpen wij u graag. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende tandarts spoedklachten. Bij twijfel nooit aarzelen en ons bellen om te overleggen.

Minder Urgente Spoedbehandelingen

 • Uitgevallen of losse kroon
 • Uitgevallen of losse vulling
 • Uitgevallen of losse brug
 • Te hoge kroon of vulling
 • Afgevallen, losgekomen of beschadigde facings
 • Vaste beugel: metalen draadje zit los
 • Vaste beugel: elastiekje zit los
 • Vaste beugel: loszittende brackets
 • Vaste beugel: losse spalk
 • Vaste beugel: geïrriteerde lippen, wangen of tong
 • Vaste beugel: algemene pijn

Urgente Spoedbehandelingen

 • Kiespijn of tandpijn (tandbederf, cariës, gaatje)
 • Zenuwpijn of wortelpijn (endodontische klachten) - wij doen endo-start
 • Pijn na het trekken van een tand of kies, die slecht of niet te onderdrukken is met pijnstillers
 • Tandvleesontsteking
 • Bloedend tandvlees
 • Afgebroken of gebarsten tand of kies (geen of lichte pijn)
 • (Aanhoudende) pijn aan de kaakgewrichten

Acute Spoedbehandelingen (Trauma)

 • Uitgevallen tand of kies (na een ongeluk)
 • Afgebroken tand of kies (na een ongeluk)
 • Losse tand of kies (na een ongeluk)
 • Uitgeslagen tand of kies (na een ongeluk)
 • Bloeding / nabloedingen na trekken van een tand of kies
 • Opgezwollen wang door ontsteking (abces)
 • Tandabces of wortelabces met/zonder ernstige ontsteking

Dental365 Spoed Tandarts | De spoedtandarts die altijd open is

Heeft u een tandarts spoedgeval? Dental365 is in Nederland dé spoedtandarts met 15 klinieken en is te vinden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Deventer, Apeldoorn, Ede, Dordrecht, Gouda, Zeeland, Leeuwarden, Sneek, Rhoon, Arnhem en Hoogeveen. De werkwijze van Dental365 is uniek omdat wij echt altijd geopend zijn. Als tandartspraktijk dien je een spoeddienst voor tandheelkundige spoedgevallen te organiseren en aan te bieden. Echter we zien landelijk veel tandartspraktijken die wel een spoeddienst hebben maar niet altijd beschikbaar zijn voor alle spoedgevallen. Zeker niet 24/7. Vaak is er ook nog eens een strenge selectie (triage) aan de telefoon. Voor Dental365 geldt: als het voor u spoed is dan is het voor ons ook spoed. Om iedereen in geval van nood toch te kunnen helpen, treedt Dental365 op als dé nr1. spoed tandarts in heel de Randstad ver daarbuiten.

Voordelen van een échte spoed tandarts!

 • Korte wachttijden met zelfde dag een afspraak
 • Gunstige locaties makkelijk te bereiken met auto, ov, fiets
 • Ruime openingstijden vaak van 08:00 tot 23:00 uur
 • Wij spreken meerdere talen
 • U kunt vaak direct terecht voor uw behandeling
 • Team van ervaren en professionele tandartsen en assistenten

Tandarts SpoedGeval? Snel Geholpen

De snelheid waarmee we spoedpatiënten behandelen ongekend hoog. Dental365 is een team van gespecialiseerde tandartsen die dag en nacht voor u klaar staat. Het helpen van patiënten die met spoed een tandarts nodig hebben is onze missie. Ook voor patiënten die alleen in de avond of weekenden terecht kunnen, staan wij klaar. U hoeft niet ingeschreven te staan bij een tandarts. Heeft u geen eigen tandarts? U bent altijd welkom bij ons.

De meertalige spoed tandarts in de Randstad, Brabant, Gelderland en Overijssel

In de randstad vindt je tot wel meer dan 160 verschillende nationaliteiten. In onze praktijk hebben wij een variatie aan tandartsen die verschillende talen spreken. Als de uitleg over de behandeling in uw eigen taal kan, merken wij toch dat patiënten een prettiger gevoel krijgen over de behandeling.

Spoed tandarts nodig? Waarvoor kunt u ons bellen?

Uw spoed is onze zorg. Als de grootste 24/7 spoed tandarts in Nederland vangen wij veel tandarts spoedgevallen op. U kunt altijd bij ons terecht!

Uitgelichte pagina's