Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees is erg vervelend. Het kan zorgen voor gevoeligheid in de mond tijdens het poetsen of bij het eten en het tandvlees kan zelfs gaan bloeden gedurende deze activiteiten. Ontstoken tandvlees is vaak gezwollen en is te herkennen aan de rode kleur.

Daarnaast kan ontstoken tandvlees zorgen voor een slechte adem of een vreemde smaak in de mond, ook zonder dat het tandvlees is verkleurd. De oorzaak van ontstoken tandvlees is vaak te wijten aan het tandplak dat tussen de tanden of kiezen zit. Als de tandplak tussen de overgang van de tand naar het tandvlees gaat zitten, is het moeilijker te verwijderen en dit kan erg vervelend zijn.

Wat Zijn De Gevaren Van Ontstoken Tandvlees?

ontstoken tandvlees - lees er alles over - met tips wat te doen bij gezwollen tandvleesAls tandplak te lang niet is verwijderd, dan kan het verkalken tot tandsteen. Zeker als dit onder de rand van het tandvlees gebeurd, zorgt dit voor problemen. Dit tandsteen is met een flapoperatie te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan kan uiteindelijk zelfs het kaakbot worden aangetast. Dit is erg moeilijk te herstellen en in het ergste geval is het noodzakelijk om de tand te verwijderen en is het plaatsen van implantaten niet meer mogelijk.

Het is dus erg belangrijk om er vroeg bij te zijn. Het te lang rondlopen met gezwollen tandvlees kan grote gevolgen hebben. Als u last heeft, breng dan een bezoek aan Dental365. Wij zijn een tandarts die u zonder afspraak en in het weekend kunt bezoeken. We hebben 10 locaties in Nederland.

Hoe Ontstoken Tandvlees Te Voorkomen?

Ontstoken tandvlees is makkelijk te voorkomen. Tandplak ontstaat pas na verloop van tijd. Als u elke dag uw tanden goed poetst, zou u er nooit last van mogen hebben. Maar op sommige plekken kunt u moeilijk komen tijdens het tandenpoetsen. Flossen of het gebruik van tandenstokers kan dan helpen om de tandplak dat ontstaan is te verwijderen.

Als er tandplak is ontstaan, dan is het de beste keuze om een tandarts te bezoeken. Een mondhygiëniste kan helpen om de hygiëne in de mond te herstellen, door de tandplak die verkalkt is naar tandsteen te verwijderen. De vuile resten die eventueel in uw mond zitten, zijn dan goed weg te poetsen. Indien u handmatig poetst, is het raadzaam om elektrisch te gaan poetsen. Uit onderzoek is gebleken dat poetsen met een elektrische tandenborstel makkelijker is om bepaalde plekken goed te reinigen.

Spoed Tandarts? Bel Nu!