Tanden bleken

Tanden bleken bij Tandarts Dental365. Wilt u witte tanden?

Als u uw gebit graag een wittere kleur wilt maken dan kunt u vanaf heden ook uw tanden bleken bij de tandarts vestigingen van Dental365. U kunt uw tanden bleken in Amsterdam en Den Haag bij de behandellocaties van Dental365. Indien u uw tanden laat bleken bij Dental365 bent u verzekerd van een verantwoorde en professionele behandeling waarbij uw gebit geen beschadiging oploopt. Wij maken gebruik van de welbekende Philips Zoom bleekmethode.

Boost je zelfvertrouwen met natuurlijk witte tanden met Philips Zoom tanden bleken

Tanden bleken laat je door een tandarts doen. Zo weet je zeker dat het veilig gebeurd en je geen gebitsbeschadiging oploopt. Een tandarts weet heel goed hoe je de meest natuurlijke en stralende witte glimlach krijgt zonder het gebit te beschadigen. Oriënteer je alvast online op de mogelijkheden van Philips Zoom! voor je naar je tandarts gaat.

Waarom kiest Dental365 voor tanden bleken met Philips Zoom!

Veilig

Alle Philips Zoom! behandelingen zijn uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Veiligheid voor onze patiënten staat voorop bij Dental365.

Professioneel

Je kunt alleen je tanden bleken met Philips Zoom! bleekproducten via een erkende tandarts zoals Dental365. De tandarts geeft advies volgens de richtlijnen om zo het optimale resultaat voor mooie witte tanden te behalen, en te behouden!

Effectief

Het is mogelijk om uw tanden tot 6 tinten witter te bleken met Philips Zoom! bleekbehandelingen. Met deze nieuwe techniek kunnen we een resultaat behalen wat niet te evenaren valt met de diverse producten die op de markt beschikbaar zijn zoals de vele tandenbleeksets die op internet te koop zijn. Ook is deze techniek om wittere tanden te krijgen een veilige manier die geen gebitsschade veroorzaakt door bijvoorbeeld een te hoog waterstofperoxide gehalte of andere methoden die het tandglazuur aantasten.
Tanden bleken met een Philips Zoom! behandeling kunt u bij Dental365 laten doen, maar ook thuis. De tandenbleeksets worden verkocht bij onze vestigingen en u wordt vooraf geadviseerd in het gebruik voor thuis door de tandarts.

Wat is het verschil tussen als ik mijn tanden laat bleken bij Dental365 of dat ik zelf een tandenbleekset koop online?

Om op een veilige maar wel effectieve manieren uw tanden te bleken is 6% waterstofperoxide of 10 tot 16% carbamideperoxide nodig. De wet schrijft voor dat alleen tandartsen producten met deze percentages mogen aanschaffen en gebruiken. Er zijn op het internet wel websites waar je bleeksets hogere percentages kunt bestellen maar dit raden wij ten zeerste af om blijvende gebitsbeschadiging te voorkomen.

Mondhygiënisten en tandartsassistenten mogen overigens alleen tanden bleken onder supervisie van een tandarts. Andere methoden om tanden te bleken kennen daarom producten met veel lagere percentages en/of andere bestandsdelen. Dit maakt deze methoden ook minder effectief en soms ook nog schadelijk.

Hoe werkt het bleken van mijn tanden dan precies?

De waterstofperoxide of carbamideperoxide die in de bleekgel zit zorgt ervoor dat de gelige kleur van je tanden wordt afgebroken. Tijdens de behandelingen wordt er LED-licht gebruikt. Het blauwe spectrum van dit licht absorbeert de gele kleur zodat je al heel snel het resultaat van mooie wittere tanden kunt zien.

Wat is het verschil tussen carbamideperoxide en waterstofperoxide?

Carbamideperoxide is eigenlijk waterstofperoxide verrijkt met en ureum (koolstof & stikstof). Wanneer carbamideperoxide met water in aanraking komt, is er zuurstof vrij en start het oxidatieproces, net als bij waterstofperoxide. Het oxidatieproces breekt verkleuringen in de tand af. Waterstofperoxide is ongeveer drie keer zo sterk als carbamideperoxide. De werking is precies hetzelfde, maar bij carbamideperoxide duurt het wat langer voor de stof effectief is.

Tanden bleken met een gezond gebit

Belangrijk om te weten is dat u pas uw tanden kunt bleken wanneer uw gebit op orde is. Een controle bij de tandarts en een reiniging bij de mondhygiënist vooraf zijn daarom belangrijk. Wanneer u komt voor de bleekbehandeling zal uw huidige kleur worden opgemeten, daarna kan de behandelaar u op de kleurenschaal laten zien wat u ongeveer kunt verwachten. Hierop kunnen echter geen garanties worden gegeven omdat het uiteindelijke resultaat heel erg afhankelijk is van hoe uw glazuur reageert op de bleek gel. Dit kan per persoon verschillen.. De behandeling duurt ongeveer 2 uur en daarna kunt u naar huis en genieten van een frissere en wittere lach.

Belangrijk om te weten bij tanden bleken

Kronen, bruggen en vullingen worden niet mee gebleekt. Dit is vooral van belang indien deze zich in het front bevinden en dus zichtbaar zijn wanneer u lacht. Het is dus raadzaam om eerst u tanden te bleken en vervolgens de kleur van uw kroon hierop af te laten stellen.

U kunt tot 24 uur na de behandeling alleen witte voedingswaren nuttigen. Dit is belangrijk om op te volgen omdat uw glazuur tot 24 uur na de behandeling kleurstoffen opneemt. Bij teruggetrokken tandvlees uw wortel bloot ligt welke niet mee bleekt. Deze dekken wij daarom ook af om gevoeligheden te verminderen.