Veelgestelde vragen bij Spoed Tandarts Dental365

Bij de 3 tandarts spoedvestigingen van Dental365 hebben wij dagelijks te maken met veel uiteenlopende tandheelkundige klachten en vragen over onze dienstverlening. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen en de daarbijhorende antwoorden.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag? U kunt ons altijd mailen en in geval van spoed raden wij u aan even te bellen. Wij kunnen u altijd telefonisch advies geven of direct een afspraak inplannen om de klacht te behandelen.

Meest gestelde vragen door patienten

Hoe maak ik een afspraak?

Het beste is om te bellen naar de vestiging waar u terecht wilt. (Amsterdam, Den Haag of Rotterdam) Ook kunt u een afspraak maken via Doctena.nl (Momenteel alleen beschikbaar voor Amsterdam)

Wat moet ik meenemen als ik kom voor een spoedbehandeling?

Wij vragen u om voor de afspraak een geldig legitimatiebewijs mee te nemen (ID of Paspoort). Ook is het handig als u de gegevens van de zorgverzekeraar bij de hand heeft. Wij kunnen uw vragen beantwoorden die u heeft inzake de declaratie bij uw zorgverzekeraar. U kunt hier meer informatie vinden over de tandarts kosten en dekking van spoedbehandelingen. Tot slot dient u de spoedbehandeling direct te voldoen na afloop. Dit kan per Pin, credit card of met contant geld.

Hoelang moet ik gemiddeld wachten voordat ik wordt geholpen?

We doen bij Dental365 altijd ons best om u zo spoedig mogelijk te helpen. Afhankelijk van hoe druk het is, en de behandelingen die voor de dag gepland staan kan de wachttijd verschillen. Volgens de gegevens die wij van Google hebben spenderen onze patienten ongeveer 20 min tot anderhalf uur in de praktijk. Dit komt overeen met de gemiddelde tandartspraktijk. Toch streven wij ernaar om elke patient binnen 30 min te kunnen gaan behandelen.  Het goede nieuws is dat wij u gekoeld water kunnen aanbieden, koffie en thee en een comfortabele wachtruimte die bovendien ook kindvriendelijk is en voor mensen met beperkingen. Verder is er enig vermaak in de vorm van tijdschriften, een televisie, muziek en gratis WIFI. Wij hebben klantvriendelijke receptionisten die uw vragen kunnen beantwoorden en u kunnen assisteren waar nodig.

Moet ik formulieren invullen als ik langskom bij de spoedpraktijk?

Ja, we hebben een formulier waarin u aangeeft of uw medische conditie of gebruik van medicijnen invloed kan hebben op de behandeling. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt om de behandelde tandarts te informeren voordat de behandeling plaatsvind.  Met dit formulier wordt u geen patient bij Dental365. Het formulier dient ervoor u de optimale tandzorg te kunnen bieden.

Hoe lang duurt een behandeling?

Hoelang een behandeling duurt hangt af van welke behandeling plaats moet vinden. Ook spreekt u van te voren af wat u precies wilt laten behandelen omdat een vervolgbehandeling ook kan worden uitgevoerd door uw eigen tandarts. In onze ervaring duurt een behandeling maar zelden langer dan een uur. Gemiddeld duren de behandelingen 20 tot 30 minuten.

Hoe kom ik bij de tandarts spoedpraktijk?

U kunt het beste vanaf uw mobiele telefoon naar onze praktijken navigeren. Onze praktijken zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Kijk hier voor de routebeschrijving naar onze klinieken Onze centrale locaties in de stad zorgen we ervoor dat we goed te bereiken zijn. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. U kunt vaak voor aannemelijk prijzen parkeren in de parkeergarage in Amsterdam. In Den haag is het parkeren vaak gratis. In Rotterdam kunt u gebruik maken van het parkeerterrein van het Erasmus Ziekenhuis. Voor meer informatie om onze praktijken met het openbaar vervoer te bereiken kunt gebruik maken van de website van 9292ov.nl. Om ons met een taxi te bereiken kunnen we u adviseren om naar de app van Uber te kijken.

Moet ik me inschrijven als patient bij Dental365?

Onnodig!  U kunt zich ook helemaal niet inschrijven bij ons omdat wij geen tandartspraktijk zijn. We behandelen enkel tandarts spoedgevallen en doen dus ook geen reguliere tandartscontroles. Indien u nou wel of geen vaste tandarts heeft, dat u op een wachtlijst staat bij uw tandarts of dat u simpelweg bij ons in de buurt bent. Dental365 is u altijd graag van dienst. Wij behandelen iedereen en streven ernaar alle pijnklachten zo spoedig mogelijk te verhelpen. U kunt ons dan ook 24/7 bereiken. 365 dagen per jaar!

Ik heb al een vaste tandarts. Is dat een probleem?

Nee, het is juist goed om ingeschreven te staan bij een tandartspraktijk. Wij bij Dental365 moedigen het ook aan om periodieke controles uit te laten voeren door uw eigen tandarts om zo juist de tandarts spoedgevallen te voorkomen. Als uw eigen tandarts echter niet beschikbaar is, of er is helaas geen ruimte in de agenda om u snel te kunnen behandelen kunt u altijd op korte termijn bij ons terecht. Na de behandeling sturen wij een verslag van de behandeling naar uw eigen tandarts met de eventuele foto’s die wij van uw gebit gemaakt hebbem. Tientallen tandartsen hebben zich al bij Dental365 aangesloten en deze tandartspraktijken verwijzen hun patienten op regelmatige basis naar ons door.

Ik heb geen spoedeisende hulp nodig maar ik wil wel snel behandeld worden. Kan dat?

Wat voor tandheelkundige hulp u ook nodig heeft, u kunt bij ons terecht. Als het voor u spoed heeft, is het ook spoed voor ons.

Kan ik een afspraak maken? En is dit nodig om behandeld te worden?

Een afspraak maken is handig om ervoor te zorgen dat u snel behandeld kan worden en dat u niet onnodig in de wachtruimte hoeft te wachten. Wij raden u dit dus aan om wel te doen. Toch zijn wij ook een inloop tandarts waar u zonder afspraak bij de tandarts terecht kunt. Na 23:00 in de avond en tot 08:00 in de ochtend dient u wel altijd te bellen naar ons tandarts spoednummer. Er staan altijd 1 of meerdere tandartsen stand-by.

Behandelen jullie ook kinderen?

Ja absoluut. Dental365 heeft zelfs aparte behandelkamers die kindvriendelijk zijn ingericht. De tandartsen van het team van Dental365 hebben meer dan voldoende ervaring met het kindergebit en zijn ook goed in de omgang met kinderen. Ook is onze wachtruimte kindvriendelijk ingericht en er zijn voldoende mogelijkheden om uw kinderen te vermaken met speelgoed en boekjes in de wachtruimte.

Wie zijn de tandartsen van Dental365?

Dental365 heeft een team van BIG-geregistreerde tandartsen. Daarnaast zijn we ook lid van de Nederlandse Tandartsenbond KNMT Alle tandartsen in ons team hebben ruime ervaring in de spoed tandheelkunde. We hebben ook tandheelkundige specialisten in ons team zodat u niet lang hoeft te wachten op een behandeling en ook niet hoeft worden doorverwezen.

Wat als ik een recept nodig heb na de behandeling?

Indien er na de behandeling pijnstillers of antibiotica nodig is kunnen wij een recept uitschrijven en u een lijst geven van de dichtsbijzijnde apothekers waar u deze medicijnen dan direct kunt ophalen. U kunt deze medicijnen bij sommige apothekers ook 24/7 ophalen.

Kan een tandarts spoedbehandeling pijn doen?

Een tandarts bezoeken voor een behandeling is nooit echt een leuk uitstapje te noemen. Zeker als u een spoedgeval heeft betekent dit meestal dat er sprake is van pijn of ongemak in het gebit. In bijna alle gevallen kunnen wij de pijn verhelpen. Afhankelijk van de conditie van uw gebit en de behandeling die moet gebeuren kan een behandeling onplezierig zijn en wat na-effecten hebben. Toch kunnen de meeste behandelingen (onder verdoving) volledig pijnloos worden uitgevoerd. We maken gebruik van de nieuwste technieken en apparatuur en de tijd de mensen bang zijn voor de tandarts behoort dan ook zo goed als tot het verleden. De tandartsen zullen u altijd goed informeren over de behandeling (zo nodig in uw eigen taal) zodat u precies weet wat er zal gebeuren en waarom dit nodig is.

Is Dental365 de enige spoed tandarts in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag?

Nee, er zijn in elke stad meerdere tandartspraktijken die spoedbehandelingen doen. Ook buiten de reguliere openingstijden van tandartsen. Wij scoren wel veruit het beste als spoedtandarts en hebben dan ook de meeste positie recensies op Google Reviews en andere review platformen. We zijn de enige tandarts spoedpraktijk waar u 24/7 terecht kan en daarnaast ook zonder afspraak kan langskomen. We zijn ook de grootste kliniek in Amsterdam met de meeste behandelkamers. In Den Haag en Rotterdam beschikken wij ook over grotere praktijken waar de capaciteit om patienten te kunnen behandelen hoog ligt. Wij werken met goed aangeschreven en ervaren tandartsen en tandheelkundige specialisten met een gezamenlijk doel om zoveel mogelijk patienten naar tevredenheid van dienst te kunnen zijn.

Wie zit erachter Dental365?

Dental365 is de eerste 24/7 tandarts spoed keten met tot op heden 3 vestigingen. Spoedtandarts Dental365 is opgericht door Dr. Ilan Vigder in samenwerking met een team van tandartsen die van mening waren dat de tandarts spoedgevallendiensten in de steden waar Dental365 actief is van onvoldoende kwaliteit waren. Zo is het idee ontstaan om met een 24/7 service en samenwerkingen met lokale tandartspraktijken de tandheelkundige zorg voor spoedgevallen voor iedereen ten alle tijden mogelijk en toegankelijk te maken. Dental365 heeft momenteel een kliniek in Amsterdam op de Piet Heinkade 215. Ook zijn we gevestigd in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam en hebben we een moderne tandartspraktijk in Den Haag op de Burgermeester Hovylaan 78.

  • [adcalls number='085 105 0750' AEN=AEN697-3 ctc=true]
  • 7 Dagen per Week 8:00 tot 23:00

  • 24/7 Bereikbaar

[adcalls number="085 105 0750" AEN=AEN697-3 ctc=true ]