Stoptober 2021 – Stop Met Roken in 28 Dagen

STOPTOBER 2021 Dental365 Steunt Stoppen met Roken Start op 01 Oktober 2021 - ws

Stop Met Roken – Start 01 Oktober met Stoptober 2021

DENTAL365 Steunt STOPTOBER 2021

Stoptober doet er alles om jouw stoppoging te laten slagen en heeft een uitgebreid Stoptober Stoppenplan dat je gratis kunt downloaden. Stoptober helpt je graag met concrete tips en adviezen. Hoe bereid je je voor op Stoptober, en wat doe je op lastige momenten? Je leest het hieronder.

Als eerste stap: leer hoe je succesvol kunt stoppen en download het Stoptober Stoppenplan.

Voorbereiden

 • Stoptober begint op 1 oktober. Maar je kunt op elke andere dag in oktober ook meedoen. Kijk wat werkt voor jou. Heb je op 1 oktober bijvoorbeeld een erg spannende dag en ben je bang dat stoppen dan niet lukt, kies dan gewoon een andere begindatum – en zet deze dag in je agenda!
 • Gooi de avond voordat je stopt met roken alle sigaretten weg en leg asbakken en aanstekers uit het zicht. Hierdoor word je niet steeds herinnerd aan roken.
 • Ga na wat je vaste rookmomenten zijn en bedenk wat zou je kunnen in die tijd. Als je altijd na het eten een sigaretje opsteekt, denk dan alvast na over een alternatief, iets wat goed past in jouw leven. Een blokje om gaan, bijvoorbeeld. Of de hond uitlaten. Kies nieuwe gewoonten!
 • Vraag je huisgenoten om je te steunen en om zelf ook mee te doen met Stoptober. Als niemand in huis rookt, is het makkelijker vol te houden.
 • Als stoppen moeilijk is, informeer je dan eens over nicotinevervangende middelen, zoals nicotinekauwgom of pleisters.

Volhouden

 • Heb je het moeilijk? Kijk op Stoptober Facebookpagina en vraag om steun! Er zijn duizenden mensen die jou graag willen ondersteunen.
 • Bel de gratis Stoplijn, 0800-1995. Alle medewerkers zijn betrokken bij Stoptober en staan klaar om je te helpen om de moeilijkste momenten door te komen.
 • Stop op je stopdag helemaal. Ga geen sigaretten bietsen en neem niet af en toe nog een trekje, klaar is klaar.
 • Ga niet eten als je zin hebt in een sigaret. Moet er toch iets gestild worden? Neem dan een gezonde snack, zoals fruit. De dag beginnen met een ontbijt helpt ook, zo voorkom je dat je later op de dag gaat snoepen.
 • Vertel mensen in je omgeving dat je meedoet met Stoptober en vraag ze om je te steunen.
 • Ga bewegen. Fysieke inspanning helpt je om de moeilijke momenten door te komen en je gezondheid gaat met sprongen vooruit.
 • Kijk naar Stoptober.tv voor support en inspiratie en livestreams uit het Stoptoberhuis.

Stoptober Community

Hou contact met je medestoppers op Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, LinkedIn en TikTok.

In oktober stop je niet alleen. Elk jaar doen meer dan 50.000 Nederlanders mee met Stoptober, en samen vormt Stoptober een grote online community. Met Facebook als basis, zijn ze actief op alle bekende sociale media.

Deel je ervaringen, lees hoe andere stoppers het doen, volg de Stoptober ambassadeurs, laat je coachen, krijg tips en adviezen en blijf op de hoogte van wat Stoptober doet.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

Daarbij is de uitdaging goed te overzien en wacht je een mooie beloning als je het volhoudt. Lukt het je om 28 dagen niet te roken, dan heb je maar liefst vijf keer meer kans om het blijvend vol te houden.

Van alle mensen die eerder meededen met Stoptober, geeft de overgrote meerderheid (92%) Stoptober een positieve beoordeling. Eerdere stoppers zijn vooral te spreken over de gratis app, de Stoptober Community en de berichten die via e-mail worden verstuurd. Met alle support en begeleiding heeft ongeveer tweederde van alle deelnemers het 28 dagen volgehouden.

Een fantastisch resultaat, want elke dag niet roken telt!

Share:
Leave comment

Spoed Tandarts? Bel Nu!