Zijn tandheelkundige implantaten echt de moeite waard?

zijn tandheelkundige implantaten de moeite waard

Zijn tandheelkundige implantaten echt de moeite waard?

Als u geen eigen tanden of kiezen meer heeft, dan draagt u waarschijnlijk een prothese ofwel een kunstgebit. Misschien draagt u een tijdelijke oplossing zoals een Essix-beugel. Hoewel u hoge verwachtingen had, kan het zijn dat u teleurgesteld bent in het resultaat. Om de nadelen van het dragen van een kunstgebit op te lossen, kiezen veel patiënten voor de zekerheid van tandheelkundige implantaten.

U heeft vast en zeker gehoord over de voordelen, maar misschien vraagt u zichzelf af of de tandimplantaten echt de moeite waard zijn? Het antwoord is: Ja, zeker de moeite waard!

We hebben hieronder alle voordelen van tandheelkundige implantaten voor u op een rij gezet. U kunt lezen waarom het een goed idee is om te kiezen voor een vast gebit of een klikgebit op implantaten, en niet voor een los kunstgebit.

1. Een tandimplantaat is een langetermijnoplossing

Tandheelkundige implantaten hebben met de juiste nazorg, zoals het zorgen van een goede mondhygiëne en regelmatig bezoek aan uw tandarts, een slagingspercentage van meer dan 95%. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, u hoeft zich daarom nooit meer zorgen te maken over vervanging zoals bij een traditioneel kunstgebit.

2. Geen loszittende of irriterende gebitsprothese

U heeft geen last meer van een loszittend, schuivend of irriterend kunstgebit. Nooit meer bezig zijn met fixodent om uw kunstgebit te plakken. Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels (titanium schroeven), worden muurvast in het kaakbot geschroefd waarop het klikgebit, all-on-4 of een all-on-6 vast gebit wordt vastgezet. Hierdoor krijgt u uw natuurlijke bijtkracht terug en kunt u weer van uw favoriete eten genieten.

3. Behoud van uw kaakbot

Een ‘gewoon’ kunstgebit vervangt alleen de delen van uw tanden en kiezen die zichtbaar zijn boven het tandvlees. Het proces van botverlies in uw kaak stopt dus niet. Nog erger: door de constante druk op uw tandvlees en kaakbot, versnelt een kunstgebit zelfs het proces van het slinken van uw kaakbot.

Het hebben van een klikgebit of een vast gebit zoals een all on 4 of een all on 6 gaat een stap verder. De vastgezette implantaten (voor het vastzetten van het gebit) in het kaakbot neemt de functie van de tandwortels over. Implantaten worden in het kaakbot vastgeschroefd, waardoor de botvorming in de kaak wordt gestimuleerd. Uw kaak slinkt niet en u behoudt uw gezichtscontour voor een jeugdige uitstraling.

4. Meer zelfvertrouwen

Een traditionele prothese of kunstgebit ziet er realistischer uit dan ooit, maar zal nooit 100% natuurlijk uitzien of aanvoelen als uw eigen gebit. Daarom is het geen vreemd verschijnsel dat u zich zorgen maakt of mensen zien dat uw tanden niet echt zijn. Met een vast gebit of een klikgebit kunt u weer voluit lachen zonder uw hand voor de mond te houden. Uw nieuwe gebit ziet er natuurlijk uit en voelt ook zo aan, waarmee uw zelfvertrouwen een boost krijgt.

5. Lagere kosten voor gebits- en mondzorg

Een ‘gewoon’ kunstgebit vergt veel onderhoud en moet na ongeveer elke 5 jaar worden vervangen. Op de lange termijn zijn tandheelkundige implantaten het meest kosteneffectief omdat ze decennia meegaan, en ze in principe niet vervangen hoeven te worden. Hoewel een vast gebit op implantaten in eerste instantie een hoger prijskaartje heeft, zijn tandheelkundige implantaten over het algemeen voordeliger omdat ze de kosten voor gebits- en mondzorg op de lange termijn verlagen.

6. Eenvoudige verzorging en reiniging

U kunt de omslachtige tijdrovende mondverzorgingsroutines, kleefpasta of -poeder en dure prothesereinigers overslaan wanneer u kiest voor een klik- of een vast gebit. U zorgt voor uw nieuwe glimlach op een zelfde wijze zoals u voorheen deed met uw natuurlijke tanden en kiezen.

Geniet van de voordelen van tandheelkundige implantaten

Als u niet tevreden bent met uw huidige kunstgebit, is het tijd om een bijna perfecte replica van uw natuurlijke glimlach te overwegen. Tandheelkundige implantaten kunnen met een uitgekiend resultaat uw vertrouwen en kwaliteit van leven verbeteren!

Overweegt u tandimplantaten?

Bij Kaakchirurgie365 kunt u terecht bij een zeer ervaren implantoloog-kaakchirurg. Maak vrijblijvend een afspraak

Share:
Leave comment

Spoed Tandarts? Bel Nu!