Facings Eraf Gevallen of Losgekomen – Help Wat Moet Ik Doen?

Facings Eraf Gevallen - Is het Spoed en Wat te doen - Dental365

Facings Eraf Gevallen, Losgekomen Of Beschadigd? Volg Ons 6-StappenPlan Om Je Mooie Glimlach Weer Terug te Krijgen

Zodra je nieuwe porseleinen facings permanent aan de voorkant van je tanden zijn bevestigd, zal je het gevoel hebben dat je een compleet nieuwe glimlach hebt. Facings hebben weliswaar een levensduur van gemiddeld 10-15 jaar, toch zijn ze niet onfeilbaar. Facings kunnen eraf vallen, loskomen of breken en er kunnen scheurtjes in onstaan. Weet je dan wat je moet doen als bijvoorbeerd je porseleinen facings plotseling eraf vallen of loskomen? Nee? Lees dan snel verder voor een stap-voor-stap handleiding over hoe je deze vervelende situatie kunt oplossen en je mooie glimlach kunt behouden.

Stap 1: Bewaar Je Beschadigde en Losgekomen Facings Goed

Bewaar je afgevallen facings in een harde, schoon bakje in plaats van in je mond. Dit om te voorkomen dat je erin stikt. Als de losgekomen of afgebroken facing grotendeels uit één groot stuk bestaat, kan uw tandarts het misschien gewoon weer op zijn plaats zetten, dus bewaar het ergens waar het schoon is.

Stap 2: Bel Je Tandarts

De volgende stap is om zo snel mogelijk contact op te nemen met je tandarts waar je je facings heb laten plaatsen. Het is belangrijk om meteen naar je tandarts te gaan om de blootliggende tand waar de facing zat, te beschermen. Als je een afspraak maakt met je tandarts, kan hij/zij je telefonisch misschien al instructies geven over hoe je je tand kunt beschermen.

Stap 3: Wees Voorzichtig Tot Aan Je Tandartsafspraak

Wees gerust, een porseleinen facing die eraf is gevallen of los is gekomen, is geen tandheelkundig noodgeval. Dus je hoeft niet in paniek te raken. Aangezien er slechts een dun laagje glazuur verwijderd is om de porseleinen facing te plaatsen, loopt je tand of kies geen direct of ernstig gevaar. Je zult waarschijnlijk wel een verhoogde gevoeligheid voor warm of koud eten en drinken merken. Ook kan je een ruw gevoel tegen je lippen en tong ervaren. Wees dus voorzichtig tijdens het eten of drinken.

Stap 4: Gebruik Een Tijdelijke Oplossing Als Dat Nodig Is

In geen geval mag je proberen om de facing zelf weer aan te brengen! Je kunt dan het porselein of je tand beschadigen. Als je echter moeite hebt met de temperatuurgevoeligheid of de ruwheid van het glazuur, dan kan je als tijdelijke oplossing tandwas gebruiken. Probeer een dun laagje tandwas op het oppervlak van je tand of kies aan te brengen als bescherming.

Stap 5: Je Tandarts Stelt Vast Wat De Oorzaak Is Van Het Probleem

Tijdens je tandartsbezoek zal je tandarts eerst ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt. Als er eventuele scherpe randjes zijn achtergebleven, dan zal je tandarts deze eerst verhelpen. Daarna zal hij/zij bepalen waardoor je facing is afgebroken of is losgekomen. Veel voorkomende oorzaken zijn tandenknarsen, slechte kauwgewoonten, verkeerde plaatsing van de facings, schade of tandbederf achter de facing. Deze onderliggende problemen moeten eerst worden aangepakt voordat je verder kunt gaan met je porseleinen facings.

Stap 6: Laat Je Porseleinen Facings Repareren Of Vervangen

Als de facings nog in goede staat zijn en nog goed passen, kan je tandarts deze ontsmetten en opnieuw bevestigen. Afgebroken, gebarsten of versplinterde porseleinen facings kunnen soms met composiethars worden gerepareerd. Echter, omdat composiet niet zo levensecht of duurzaam is als porselein, kan dit in de toekomst waarschijnlijk problemen veroorzaken. In de meeste gevallen moet een porseleinen facing die niet opnieuw kan worden bevestigd, worden vervangen.

Gelukkig komt het niet zo vaak voor dat porseleinen facings uitvallen of breken. Goede mondhygiëne, voorzichtig zijn (vooral niet op harde dingen bijten) en onnodige slijtage beperken zijn belangrijke factoren om te voorkomen dat facings erafvallen of breken. Als je hierin consequent bent dan kan je verwachten dat je meer dan tien jaar van je prachtige glimlach kunt genieten.

Over Facings bij DENTAL365

facings-eraf-gevallen-wat-te-doen-spoedJe kunt de schitterende glimlach krijgen die je altijd al gewild hebt met porseleinen facings. Dit is mogelijk alleen bij onze vestigingen DENTAL365 AMSTERDAM, DEN HAAG en UTRECHT. Onze tandartsen & team nemen altijd de tijd om je de één-op-één aandacht te geven die jij verdient. Ze begrijpen je persoonlijke wensen en je eventuele zorgen. Samen met jou kunnen kunnen ze een behandelplan op maat maken voor de glimlach die je altijd al wilde hebben. Als je meer vragen hebt over porseleinen of composiet facings, dan kan je contact met Dental365 opnemen of meteen een afspraak aanvragen via dit formulier.

Ook interessant:

Share:
Leave comment

Spoed Tandarts? Bel Nu!