17 natuurlijke remedies bij gezwollen tandvlees

17 natuurlijke remedies bij gezwollen tandvlees

17 natuurlijke remedies bij gezwollen tandvlees

Gezwollen tandvlees? Weet wanneer de symptomen oppervlakkig of ernstig zijn en wat je moet doen

Symptomen | Ooorzaken | Behandeling | Hoe te voorkomen | Wanneer naar de tandarts

Wat zijn de oorzaken van gezwollen tandvlees als je weet dat je goed voor je tanden moet zorgen? En wie moet zich zorgen gaan maken als zijn of haar tandvlees gezwollen of een beetje rood is? Gezwollen tandvlees is veel meer dan een ongemakkelijke ergernis; het kan duiden op iets ernstigers, zoals een ontstoken tandvlees. Onderschat een tandvleesprobleem niet. Oorzaken van gezwollen tandvlees kunnen zeer divers zijn. Onderneem op tijd actie voordat het verergert. Voor deze tip zal je ons voor altijd dankbaar zijn!

Een gezond tandvlees is een gezond lichaam

Ontstoken tandvlees - blog dental365Tandvlees zit vol met bloedvaten die zuurstof en voedsel naar de wortels van de tanden en andere verbindende delen van de mond brengen. Daarom moet je goed voor je tandvlees zorgen als je een goede mondgezondheid wilt.

Zwellingen waar dan ook in het lichaam zijn niet normaal, en zijn eigenlijk een rode vlag die je waarschuwt dat er iets aan de hand is en aangepakt moet worden. Als je gezwollen tandvlees in een vroeg stadium ontdekt en zo snel mogelijk geneest, is dat de beste manier om de ontwikkeling van andere ernstige aandoeningen zoals parodontitis (tandvleesontsteking), een aandoening die tandverlies veroorzaakt, te voorkomen.

Symptomen van gezwollen tandvlees

Hoe ziet gezwollen tandvlees eruit en hoe onderscheidt je het van gezond tandvleesweefsel? Het belangrijkste is dat je weet hoe gezond tandvlees eruit ziet en dat je de gebieden waar ontstekingen ontstaan kunt herkennen.

Gezond tandvlees

 • Lichtroze, koraalkleurig of natuurlijke weefselpigmentatie in de hele mond
 • Glad en plat langs de tandvleeslijnen
 • Puntige papillen (kleine uitsteeksels) tussen elke tand
 • Bloedt niet wanneer je poetst of flost
 • Geen pijn

Gezwollen tandvlees

 • Typisch donkerroze, rood, blauw of paars
 • Gerolde rand langs de tanden
 • Afgebroken papil tussen de tanden, of helemaal geen papil (zwarte driehoek)
 • Bloeden wanneer je poetst of flost
 • Ongemakkelijk tot hevige pijn

Wat veroorzaakt gezwollen tandvlees?

De meeste zwellingen van het tandvlees zijn te wijten aan één oorzaak: bacteriële tandplak. Dat witte, filmachtige vuil dat zich ophoopt langs de tandvleesranden en op het oppervlak van je tanden veroorzaakt niet alleen gaatjes, maar ook tandvleesontstekingen. Dat komt doordat de tandplak zich ophoopt langs de rand van de tandvleesranden en ook onder de tandvleeszak begint te kruipen, waardoor het tandvlees van binnenuit wordt geïnfecteerd.

Opgezwollen tandvlees wordt niet alleen veroorzaakt door tandvleesontsteking. Hier zijn 10 andere boosdoeners die gezwollen pijnlijk tandvlees kunnen veroorzaken:

 • Verkeerde poets- en flostechnieken

De meesten van ons weten dat een slechte mondhygiëne een veel voorkomende oorzaak van gezwollen tandvlees is. Maar verkeerde poets- of flosstechnieken, zoals het te ruw flossen van je tanden, kunnen ook zwelling veroorzaken.

 • Orale infecties 

Zowel virussen als schimmels kunnen je mondgezondheid aantasten en geïrriteerd, gezwollen tandvlees veroorzaken. Aanvallen van SOA's zoals herpes of orale spruw (orale candidiasis) kunnen ook zwelling van het tandvlees veroorzaken als ze niet onmiddellijk worden behandeld.

 • Hormonale veranderingen

De verandering in hormoonspiegels kan ook gezwollen tandvlees veroorzaken. Dit komt vaak voor tijdens de zwangerschap, menstruatie, puberteit of menopauze, wanneer je lichaam verschillende veranderingen ondergaat. Hierdoor kan ook de bloedtoevoer naar je tandvlees toenemen, waardoor het zachter wordt en snel geïrriteerd raakt.

 • Zweren in de mond

Zweertjes en zweertjes in de mond kunnen pijnlijk tandvlees veroorzaken. Deze zweertjes hebben meestal een witachtig centrum met rode randen. Als je al een auto-immuunziekte heeft, is de kans groter dat je zweertjes krijgt die gezwollen tandvlees veroorzaken.

 • Ondervoeding / vitaminetekort

In het algemeen is de mondgezondheid meer afhankelijk van de beschikbaarheid van vitaminen en mineralen, vooral die van B-vitaminen en vitamine C. Als er een acuut tekort aan vitamine C is, veroorzaakt dat scheurbuik, wat leidt tot bloedarmoede en tandvleesaandoeningen. Ondervoeding wordt dus een oorzaak van gezwollen tandvlees.

 • Irritatie

Allergische reacties op ingrediënten in tandpasta, voedsel, medicijnen of zelfs metalen tandrestauraties kunnen irritatie, roodheid of zwelling van het tandvleesweefsel veroorzaken.

 • Voedsel

Voedsel dat onder het tandvlees of tussen de tanden vast komt te zitten kan moeilijk te verwijderen zijn, vooral als dit vaak gedurende de dag gebeurt.

 • Brandwonden

Als je je mond verbrandt aan voedsel zoals pizza, nacho's of koffie, kan er een tijdelijk trauma in de mond ontstaan. Deze houden meestal maar 10-14 dagen aan en zijn direct gerelateerd aan de hitte van het voedsel op je tandvleesweefsel.

 • Beugels of slechte gebitsrestauraties

Wanneer je tandrestauraties ondergaat en er ruwe randen worden aangetroffen langs de randen van de restauratiematerialen, bieden deze voldoende ruimte voor de vorming van tandplak en kunnen ze niet gemakkelijk worden schoongemaakt. Deze gebieden raken zwaar geïnfecteerd en raken chronisch ontstoken waardoor je tandvlees opzwelt.

Een slecht passend kunstgebit of partiële prothese kan ook langs de weefsels schuren en zweren of zwellingen veroorzaken.

 • Verkeerde stand van de tanden

Als een verkeerd gevormde tand niet wordt behandeld, wordt deze aandoening zeer ernstig en beïnvloedt deze je mondgezondheid met frequente opflakkeringen van infecties die zich uiten in gezwollen tandvlees.

Hoe wordt gezwollen tandvlees behandeld?

De beste tandheelkundige behandeling voor gezwollen pijnlijk tandvlees is het verwijderen van tandplak en tandsteen. Regelmatige gebitsreiniging en andere procedures zoals scaling, sealing en rootplaning kunnen gingivitis stoppen en de gevolgen van tandvleesontsteking omkeren. Als je lijdt aan een meer gevorderde vorm van tandvleesontsteking, kan je tandarts je adviseren om gezwollen en bloedend tandvlees te blijven behandelen.

Hoe kun je gezwollen tandvlees voorkomen

Om te voorkomen dat je te maken krijgt met pijn die gepaard gaat met gezwollen tandvlees, moet je de volgende stappen nemen om te voorkomen dat dit gebeurt.

 • Poets je tanden 2 x per dag en flos 1 x per dag minimaal

Door twee keer per dag je tanden te poetsen en miniaal 1 x te flossen kom je een heel eind in het handhaven van een goede mondhygiëne en het voorkomen van zwelling van het tandvlees.

 • Zorg voor een gezond en uitgebalanceerd dieet

Het is vooral belangrijk om een gezond niveau van vitamine B en C, foliumzuur en calcium te behouden. Je kunt gewoon een verscheidenheid aan groenten en fruit in je dieet opnemen en aanvullende vitaminen nemen om sterkere tanden en gezonder tandvlees te bevorderen.

 • Drink veel water

Drink veel water, vooral nadat je iets hebt gegeten, want het helpt niet alleen de voedselresten en bacteriën in je mond weg te spoelen, maar vermindert ook het risico op tandplak in je mond.

 • Verminder stress en slaap goed

Stress wordt in verband gebracht met de gezondheid van je gebit; het beïnvloedt je immuunsysteem en maakt het moeilijk voor je lichaam om bacteriën te bestrijden.

 • Laat je gebit regelmatig controleren

Ga regelmatig naar je tandarts om te controleren of alles in orde is en er geen behandeling nodig is. En ga zeker naar de tandarts als je tandvleesproblemen te veel pijn veroorzaken of aanhouden. Je tandarts kan niet alleen achterhalen wat de oorzaak is van je gezwollen tandvlees, hij kan je tandvleesproblemen ook sneller laten genezen.

Wanneer naar de tandarts of de mondhygiënist bij gezwollen tandvlees?

Bel uw tandarts of uw mondhygiënist en maak een afspraak als u pijnlijke of een gezwollen tandvlees heeft. Heeft u geen tandarts of is uw tandarts niet beschikbaar? Bel dan naar Dental365 Spoed Tandarts.

U kunt een ontstoken tandvlees voorkomen. Ga regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist voor controle om verdere complicaties te voorkomen. Een goede mondhygiëne kan helpen voorkomen dat uw tandvlees verder ontstoken raakt.

Ons advies is altijd: minimaal 2 x per dag poetsen en 1 x per dag flossen! 

Ook interessant om te lezen:

Als u last van uw tandvlees hebt en het ook nog eens opgezwollen is zou het wel eens door uw poetstechniek kunnen komen. Van jongs af aan werd ons verteld dat we onze tanden goed en vaak moesten poetsen. Terwijl het zorg dragen voor een goede mondhygiëne essentieel is om onze tanden en kiezen gezond te houden, kan een te harde aanpak juist schadelijk zijn.

Misschien heeft niemand u geleerd hoe u op een juiste wijze tanden poetst. Bestaat er eigenlijk wel een slechte of goede methode? Die vraag kan niet met een eenduidig ja of nee beantwoord worden. Vraag uw tandarts of mondhygiënist wat voor u de beste poetstechniek is en met welke soort tandenborstel.

Vergeet niet dat het tandvlees een stuk gevoeliger en verkeerd poetsen geïrriteerd tandvlees kan veroorzaken wat kan leiden tot tandvleesontsteking.

Een zachte, ronddraaiende beweging die het tandvlees masseert en uw tanden en kiezen reinigt een stuk effectiever en werkt beter dan de harde heen-en-weer beweging. De heen-en-weer beweging ofwel horizontaal poetsen veroorzaakt niet alleen geïrriteerd tandvlees waardoor het tandvlees gaat opzetten, maar kan ook het tandglazuur beschadigen en eventueel leiden tot teruggetrokken tandvlees.

De wijze waarop u tanden poetst is dus uiterst belangrijk, maar waar blijft uw poetstechniek zonder goed gereedschap t.w. de tandenborstel. Zoals u weet zijn er tientallen soorten tandenborstels op de markt met verschillende koppen en extra zachte, zachte, medium of harde borstelharen. Door een borstel met zachte of medium haren voor zowel de hand als de elektrische tandenborstel te gebruiken voorkomt u dat het tandvlees wordt beschadigd, opgezwollen raakt of zelfs pijnlijk wordt.

Twijfelt u of u wel de juiste methode hanteert om te poetsen, aarzel niet om uw mondhygiënist of tandarts te vragen om een poetsinstructie!

Gezwollen Tandvlees en Flostechnieken

Sommigen onder ons zijn handiger in het flossen dan anderen, maar hier ook weer is het belangrijk om het op dagelijkse basis te doen. Flossen behoort niet op het lijstje “ooh weer iets dat ik niet mag vergeten”, maar het is juist een handeling die voorafgaand aan het tandenpoetsen gedaan moet worden om tandvleesaandoeningen en tandbederf te voorkomen. Flossen helpt voedseldeeltjes te verwijderen die op een moeilijke plek zitten en die als ze daar blijven zitten als voedingsbodem voor schadelijke bacteriën dienen.

Door te flossen verwijdert u niet alleen de moeilijk verwijderbare etensdeeltjes, maar masseert u ook tegelijkertijd het tandvlees. Het is belangrijk om de juiste flostechniek te gebruiken om vooral te voorkomen dat het tandvlees gezwollen raakt. Terwijl u wat meer druk moet uitoefenen om de voedseldeeltjes tussen uw tanden en kiezen te verwijderen, dient u bij het masseren van uw tandvlees minder druk uit te oefenen.

Forceer nooit de flosdraad tussen uw tanden en kiezen, maar het is beter om het rustig tussen uw tanden en kiezen te brengen tot net onder het tandvlees en trek dan de draad zachtjes met heen- en weergaande beweging naar het snij- of kauwvlak van de tand of kies.

Vraag uw mondhygiënist of tandarts om raad en instructie voor het gebruik van flosdraad, stokers en ragers.

Tandvleesaandoeningen

U kijkt toevallig in de spiegel en vraagt zich af, “waarom is mijn tandvlees opgezwollen?” Zelfs al bent u van mening dat u alles volgens het boekje doet, kan pijnlijk tandvlees een symptoom van een tandvleesaandoening zijn. Als u hiermee naar uw mondhygiënist of tandarts gaat kan hij/zij constateren dat u een parodontale aandoening heeft (ofwel een tandvleesaandoening). Wat betekent dit? Het antwoord is afhankelijk van de ernst van uw tandvleesaandoening.

Veel mensen hebben last van gingivitis, dit is een minder ernstige vorm van een tandvleesaandoening mits het in een vroeg stadium wordt behandeld, maar toch ontstoken tandvlees veroorzaakt. In het beginstadium van gingivitis is het tandvlees niet pijnlijk ondanks dat het ontstoken is.

Een meer ernstige vorm van een tandvleesaandoening is parodontitis, waarbij de tanden en kiezen zelfs los kunnen gaan staan en uitvallen. Parodontitis is het gevolg van onbehandelde gingivitis.

Met de juiste mondhygiëne kunt een tandvleesaandoening helpen voorkomen en zelfs stoppen, maar het is altijd raadzaam om uw tandarts of mondhygiënist te vertellen dat u last hebt van loszittende of bewegende tanden of kiezen, teruggetrokken tandvlees, slechte adem, gezwollen tandvlees dat rood is en pijnlijk is.

Gezwollen Tandvlees en Aften

Houdt u er een goede poets- en flosroutine op en u klaagt dat “uw tandvlees nog steeds opgezwollen is!” Kijk dan eens naar uw tandvleeslijn. Ziet u witte blaasjes? Het zal u misschien verbazen, maar het is mogelijk om zelfs aften op uw tandvlees te krijgen en niet alleen in uw mondholte of op uw tong.

Aften zijn vervelend en pijnlijk maar niet besmettelijk.

Tips ter Voorkoming van Pijnlijk, Gezwollen en Bloedend Tandvlees

Iedereen heeft af en toe wel eens last van opgezwollen tandvlees, maar het is niet nodig dat u met pijnlijk tandvlees rondloopt.  U kunt thuis hier iets aan doen.

Vraagt u zich nu af hoe u gezwollen tandvlees kunt behandelen of de zwelling kunt verminderen? Lees dan verder:

Poets minstens 2x per dag

Het allerbeste zou zijn om na iedere maaltijd of snack de tanden te poetsen, maar in de praktijk is dat geen haalbare kaart. Wat tenminste moet gebeuren is ‘s morgens na het ontbijt en ‘s avonds voor het slapen gaan minimaal twee minuten te poetsen om het gebit goed te reinigen en opgezet tandvlees proberen te voorkomen. Vergeet vooral niet de juiste poetsmethode toe te passen.

Floss dagelijks

Bent u toevallig één van de mensen die alleen de flosdraad pakt omdat u zich herinnert dat u dat ook moet doen, dan bent u niet helemaal verkeerd bezig, maar het zou beter zijn als flossen tot uw dagelijkse gewoonte zou behoren. Las gewoon enkele minuten extra in voor het uitvoeren van uw dagelijkse mondhygiëne routine waarmee u gezwollen tandvlees buiten de deur kunt houden.

Spoel dagelijks met Mondwater

Het is ook aan te raden om dagelijks uw mond met een antiseptische mondspoeling te spoelen. Een antiseptische mondspoeling voorkomt de groei van micro-organismen. Te veel schadelijke bacteriën kan leiden tot een tandvleesaandoening. De meeste mondwaters die op de markt zijn bevatten alcohol, als u gevoelig bent voor alcohol of liever een alcoholvrij mondwater wilt gebruiken, overleg dan met uw tandarts of mondhygiënist.

Zorg voor een Uitgebalanceerd Dieet

Als u zich afvraagt hoe u de zwelling van het het tandvlees kunt verminderen dan is een uitgebalanceerd voedingspatroon een van de eenvoudigste manieren om gezwollen tandvlees te voorkomen. U krijgt daardoor verschillende essentiële vitamines en mineralen binnen, waaronder vitamine C die vooral goed is voor het hebben van een gezond tandvlees.

Deze vitamine versterkt het tandvlees en het zachte weefsel in uw mond. Het beschermt ook tegen tandvleesaandoeningen. Wilt u niet alleen citrusvruchten eten? Dan kunt u ook aardappelen en groene bladgroentes op het menu zetten, want zij zitten ook boordevol vitamine C.

Drink voldoende water

Er wordt altijd gehamerd hoe belangrijk het is om gedurende de dag voldoende water te drinken. Als u niet aan het aanbevolen aantal van 6 tot 8 glazen per dag zit, is het raadzaam om de hoeveelheid op te voeren. Water drinken helpt niet alleen bij het wegspoelen van de voedseldeeltjes tussen uw tanden en kiezen, maar verhoogt ook de speekselproductie voor het hebben van een gezonde mond.

Zeg Nee tegen Roken

Wilt u van het gezwollen tandvlees afkomen? Doe de rookgewoonte in de ban. Het is nooit te laat om te stoppen. Sigaretten zorgen voor een verminderde bloedtoevoer in uw tandvlees en verlagen het vitamine C niveau.

Wees voorzichtig met Hete of IJskoude Dranken

Hebt u last van gezwollen tandvlees dan kan eten en drinken dat veel te warm heet of te koud is een pijnlijke aangelegenheid zijn. Totdat u een remedie heeft gevonden die de gevoeligheid wegneemt, probeer uw eten en drinken lauw te nuttigen.

Neem voldoende rust

Is het u ooit op gevallen dat wanneer u voor een langere tijd gestresst bent, het net lijkt of u overal pijn hebt en u een stuk stijver en strammer bent dan in uw gewone doen? Dit komt door een verstoring in het evenwicht tussen het vluchthormoon adrenaline en het bijnierschorshormoon cortisol. Als het lichaam continu in opperste staat van paraatheid is, wordt cortisol aangemaakt om de lichaamsprocessen weer in goede banen te leiden. Houdt de stress een langer aan, dan komt het lichaam tekort aan cortisol dat o.a. als ontstekingsremmer werkt, met als gevolg dat het lichaam  een ontstekingsreactie laat zien die pijn veroorzaakt. Daarom is rust nemen ook een remedie tegen opgezet tandvlees.

Kurkuma

Dit kruid beschikt o.a. over een ontstekingsremmende eigenschap. Daarom is het zeer goed werkzaam tegen gezwollen tandvlees. Meng 1/4 theelepel kurkumapoeder met een beetje water tot een pasta, breng de pasta op het tandvlees aan, laat het vijf minuten intrekken en masseer vervolgens ca. 1 minuut zachtjes uw tandvlees met dit mengsel. Spoel uw mond schoon met warm water, herhaal deze behandeling tweemaal daags gedurende 1 à 2 weken.

Belangrijk: was altijd uw handen voordat u iets in uw mond aanbrengt. Mocht na twee weken het tandvlees nog steeds opgezet zijn, maar dan een afspraak met uw tandarts.

Waterstofperoxide

Een andere probaat middel tegen gezwollen tandvlees is waterstofperoxide, waarschijnlijk heeft u deze vloeistof al in uw medicijnenkastje staan. Gebruik een oplossing van 3% (en zeker niet sterker) meng 3% waterstofperoxide in gelijke delen met water en gebruik het gedurende 30 seconden om uw mond te rond te spoelen. Spuug het uit en spoel na met warm water.

U kunt ook 1 theelepel baksoda gebruiken om een pasta met waterstofperoxide (3%) te maken. Wrijf de pasta op uw tandvlees en spoel uw mond schoon met water na 1 minuut.

Beide behandelingen kunt u 2 tot 3 keer per week herhalen.

Belangrijk: wees altijd voorzichtig met het gebruik van waterstofperoxide, gebruik NOOIT een hoger percentage dan 3% en slik de oplossing/pasta NOOIT door.

Zoutwateroplossing

Een nog simpeler remedie en bovendien uiterst effectief is een zoutwateroplossing.  Probeer wel als het kan om hiervoor zeezout te gebruiken. Los 1 theelepel zout op in een glas lauw water en spoel hiermee twee keer per dag uw mond.

U kunt ook uw tandvlees met zout inwrijven nadat u uw dagelijkse tandenpoetsroutine hebt uitgevoerd. Laat het niet langer dan een paar seconden op uw tandvlees zitten, spoel het vervolgens schoon met lauw water en gebruik deze remedie allemaal eenmaal daags. Deze remedie kan ook als preventieve maatregel gebruikt worden nadat uw tandvlees weer volledig genezen is.

Warm en Koude Kompressen

Een warm afgewisseld met een koud kompres kan voor veel verlichting zorgen bij opgezet en pijnlijk tandvlees. Dompel een schoon washandje in warm water, wring het uit en houd het 5 minuten tegen uw wang aan. Wissel hierna af met een washandje ijsklontjes. Houd het kompres tegen uw wang aan totdat u een enigszins verdoofd gevoel voelt.

Herhaal deze warme/koude cyclus 2 tot 3 keer. Plaats nooit de kompressen rechtstreeks op het tandvlees, altijd aan de buitenkant, tegen uw wang.

Zwarte Theezakjes

De tannines in zwarte thee staan bekend om hun samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dompel een zwart theezakje in kokend water, zoals u thee zet. Haal het zakje eruit en laat het afkoelen totdat het warm is (dus niet meer heet). Leg het theezakje tegen het tandvlees aan en laat het ongeveer 10 tot 15 minuten daar zitten, spoel daarna uw mond schoon met een zoutwateroplossing zoals hierboven beschreven. Voer deze behandeling 1 keer per dag uit en dat zo’n drie tot 5 dagen.

Aloë Vera

Hebt u nog geen aloë vera plant dan is het misschien nu tijd om eentje in huis te halen. Verwijder  voorzichtig een blad van de aloë en snijd het open om de gel hiervan te gebruiken. Wrijf de gel op uw tandvlees, masseer het enkele minuten in en spoel na met warm water. U kunt dit een aantal keren per dag doen, totdat u verbetering ziet.

Tea Tree Olie

Tea tree is een aromatische olie die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden, omdat het over verschillende belangrijke eigenschappen beschikt. Het werkt o.a. ontstekingsremmend. U kunt een paar druppels tea tree olie in een glas water oplossen en dat als mondspoeling gebruiken.

Oil-pulling

Oil-pulling of simpelweg ‘Olie Trekken’ stijgt enorm in populariteit en is een prima huismiddel voor een goede mondzorg. U kunt hiervoor koudgeperste sesam-, kokos- of olijfolie gebruiken. Neem 1 eetlepel van een van de oliën en spoel hiermee uw mond ongeveer 15 tot 20 minuten rond, spuug het daarna uit, slik het nooit door. Spoel vervolgens uw mond schoon met warm water. Doe dit eenmaal daags.

De koudgeperste olie bindt schadelijke stoffen en bacteriën aan zich, wat goed is voor de mondhygiëne, maar ook het hele lichaam ten goede komt.

Vitamine C en D

Net zoals vitamine C essentieel is voor de gezondheid van uw tandvlees, is het belangrijk ook om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Probeer voldoende zonlicht te krijgen, voeg foods zoals zalm, ei en zonnebloempitten aan uw menu toe.

Share:

Comment on "17 natuurlijke remedies bij gezwollen tandvlees"

 1. Geerd De groot

  Ik lig reeds 2 dagen plat met tandvleesontsteking.. afwisselend dafalgan en ibuprofen. Weet niet goed wat te doen..

  • Team Dental365

   Beste, heeft u uw eigen tandarts al gebeld? Ik weet niet waar u woont maar als u geen eigen tandarts heeft, dan kunt u ons ook bellen als u in de omgeving woont van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Gouda en Dordrecht.

 2. Karel

  goede tips! veel ervan hebben me geholpen zoals je je niet kunt voorstellen! bedankt voor het delen 🙂

  • Team Dental365

   Beste Karel, blij om te horen dat de tips hebben geholpen. Aarzel niet om ons te contacteren als je een behandeling nodig hebt. Ook voor tandvleesproblemen kun je bij ons terecht.

Leave comment

Spoed Tandarts? Bel Nu!