Endodontoloog

Afspraak bij de endodontoloog?

Heeft u van uw tandarts een doorverwijzing gekregen naar de endodontoloog? Bijvoorbeeld voor een wortelkanaalbehandeling? Of bent u op zoek naar meer informatie over een endodontoloog en de endodontische behandelingen (wortelkanaalbehandeling)? Dental365 heeft een vaste endodontoloog in dienst die ruim beschikbaar is voor endodontische behandelingen die met spoed uitgevoerd moeten worden.

    1. Wat is een Endodontoloog?
    2. Endodontische behandelingen
    3. De kosten van een Endodontische behandeling
    4. De tarieven van Dental365 voor endodontische behandelingen
    5. Endodontologie bij Dental365

1. Wat is een Endodontoloog?

Endodontoloog Dental365 Een endodontoloog is een tandheelkundig specialist die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van (complexe) endodontische behandelingen. Om een endodontoloog te worden dien je als tandarts na de universitaire studie nog een opleiding van 3 jaar te volgen en hiervoor examens af te leggen. Een endodontoloog heeft zich gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen en verder alles wat met de zenuwen van uw tanden of kiezen te maken heeft.

2. Endodontische behandelingen

Een endodontische behandeling varieert van een eenvoudige behandeling tot de meest complexe behandeling die te vergelijken is met een operatie. Voorbeelden van endodontische behandelingen zijn tanden of kiezen die eerder behandeld zijn aan het zenuwstelsel rondom uw tand of kies. Een voorbeeld hiervan is een wortelkanaalbehandeling. Dit soort behandelingen komen voor in geval van scheef gegroeide of geblokkeerde wortels. De locatie van uw tand of kies bepaald de complexiteit van een endodontische behandeling. Klik hier voor meer uitleg: Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

3. De kosten van een Endodontische behandeling

Bij Dental365 kunnen wij u altijd een indicatie geven van de alvorens de behandeling wordt uitgevoerd. U kunt dan direct nagaan bij uw verzekeraar waar u de tandartsverzekering heeft afgesloten of deze kosten (volledig) vergoed worden. De indicatie van de kosten is een prognose en u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Alles hangt af van de daadwerkelijke voorbereiding en complexiteit van de behandeling. Elk gebit is namelijk anders. Toch kunt u altijd rekening houden met een bedrag tussen de 300 en 600 euro.

4. De tarieven van Dental365 voor endodontische behandelingen

De prijzen bij Dental365 zijn marktconform. Er zit wel een verschil in het tarief en dat hangt af of de endodontische behandeling door een tandarts die hiervoor gekwalificeerd is wordt uitgevoerd. In sommige gevallen kan de behandeling te complex zijn vanwege de locatie van de tand (of vaak een ies achterin de mond) In dit geval zal de behandeling echt door een ervaren endodontoloog moeten worden uitgevoerd. Het verschil in prijs is hieruit af te leiden. Gezien de moeilijkheidsgraad van de behandeling willen wij zo het maximale slagingspercentage waarborgen.

5. Endodontologie bij Dental365

Bij Dental365 werken we met een speciale operatiemicroscoop waarmee de endodontische behandelingen zeer accuraat (tot op de millimeter nauwkeurig) kunnen worden uitgevoerd. Onze tandheelkundige specialisten maken gebruik van de nieuwste apparatuur voor endodontologie en bovendien alleen kwalitatieve en goedgekeurde materialen. Hierdoor bent u verzekerd van een zo goed mogelijk eindresultaat volgens de meest recente technieken en inzichten op het gebied van endodontologie. Het behouden van uw tand of kies is het gewenste eindresultaat en daar gaan wij voor!
Vanaf het moment dat u binnenkomt bij Dental365 tot het moment dat wij u terugverwijzen naar uw eigen tandarts of endodontoloog kunt u vertrouwen op de volledige begeleiding van ons enthousiaste team. Ons doel is om pijnklachten zo spoedig mogelijk te verhelpen en het kan soms best even duren alvorens de behandeling bij uw eigen tandarts of specialist kan worden uitgevoerd.

Een vraag of met spoed wortelkanaalbehandeling nodig?

Is uw vraag over een endodontoloog niet voldoende beantwoord? Stel uw vraag hieronder. Met spoed een wortelkanaalbehandeling nodig? Bel ons tussen 08:00 - 23:00 uur via 085 105 0750 We zitten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Dordrecht en Gouda.