Online Afspraak Maken

Voor urgente tandarts spoedgevallen kunt u het beste bellen!

FAQ

Vragen over het maken van een afspraak of jouw account

1. Hoe maak ik een afspraak?

Ga naar onze homepage en voer je zoekcriteria in door het type specialist in te voeren dat je wilt zien. Je dient de locatie in te voeren en je kunt zoekcriteria verfijnen door aan te geven wat je voorkeurstaal is. We zullen je dan een aantal dokters tonen die aan je zoekcriteria voldoen.

Je kunt vervolgens de beschikbaarheid van deze dokters zien en ook aanvullende informatie lezen over opleiding, gesproken talen, etc. Kies de juiste reden van bezoek voor je afspraak met de dokter, dan het voor jou geschikte tijdstip en volg de laatste instructies om de afspraak af te ronden.

2. Kan ik een afspraak maken voor iemand anders?

Zeker, dat is geen probleem! Sterker nog, dat is iets dat al door veel gebruikers wordt gedaan (zoals ouders voor hun kinderen). Wanneer u het afspraakproces volgt, zal u gevraagd worden of het u of iemand anders is die de zorgverlener ziet. Geef hier gewoon de gegevens van de andere persoon in vervolg het afspraak proces. De afspraak zal worden vervolgt onder de naam van de andere persoon.

3. Hoe weet ik dat mijn afspraak echt is geboekt?

Normaliter worden afspraken automatisch bevestigd door de praktijk. Om er zeker van te zijn wat de status van je afspraak is, krijg je hierover een mail. Je kunt ook de status van je afspraak bekijken in je eigen Doctena account.

Sommige dokters beoordelen elke aanvraag voor een afspraak zelf. Dit betekent dat je aanvraag langer in behandeling is. Meestal duurt dit niet langer dan een dag. Je krijgt vanzelf bericht wanneer de boeking is bevestigd.

4. Wat als mijn afspraak is geannuleerd door de praktijk?

5. Kan ik zelf een afspraak annuleren of verplaatsen wanneer dat nodig is?

6. Waarom bestaat de mogelijkheid om je te registreren als medisch vertegenwoordiger?

7. Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe reset ik het?

8. Wat doe ik als ik mijn eigen therapeut of dokter niet kan vinden?

In dit geval kan je inloggen en via je account deze therapeut ‘sponsoren’. Nadat je dit formulier hebt verstuurd, komen wij in contact met de praktijk en informeren wij dat jij hem graag op Doctena zou zien. Met een beetje geluk ben je snel in staat om een online afspraak bij hem te maken.